Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nieuw LG UltraFine 4K-display van 23,7 inch nu te koop

Wouter Nijsen
22 mei 2019, 10:23
2 min leestijd
Nieuw LG UltraFine 4K-display van 23,7 inch nu te koop

Gelijktijdig met de aankondiging van de MacBook Pro (2019) legt Apple ook een nieuw 4K-scherm in de Apple Store. Het nieuwe LG UltraFine 4K-display is groter dan zijn voorganger, maar heeft wel een lagere resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw LG UltraFine 4K-display

Het nieuwe LG UltraFine 4K-display staat ook in de Nederlandse App Store en kost hier 749 euro. Het beeldscherm is met 23,7 inch iets groter dan zijn voorganger (21,5 inch), al is het scherm iets minder scherp.

De resolutie bedraagt 3840 bij 2160 pixels, terwijl dit bij zijn voorganger nog 4096 bij 2304 pixels was. Het nieuwe scherm heeft nu twee Thunderbolt 3-aansluitingen, naast de drie usb-c-poorten. Ook zijn er ingebouwde stereospeakers.

lg ultrafine 4k

De LG UltraFine 4K-display kun je aansluiten op een MacBook of MacBook Pro, maar werkt bijvoorbeeld ook met de iPad Pro (2018). De schermhelderheid gaat naar 500 nits en via een Thunderbolt 3-poort kun je ook een tweede 4K-display aansluiten.

Diezelfde aansluiting is ook te gebruiken om je MacBook op te laden met een maximaal vermogen van 85 Watt. In de App Store staat overigens ook nog de LG UltraFine 5K, die een groter scherm, hogere resolutie en adviesprijs van 1399 euro heeft.

MacBook Pro 2019 en Apples 6K-scherm

Als gezegd verschijnt het LG UltraFine 4K-display tegelijk met de MacBook Pro (2019). Dit is de meest krachtige laptop van Apple tot nu toe, en tevens de eerste met acht processorkernen. Daardoor is de nieuwe laptop volgens Apple ruim twee keer zo snel als de MacBook Pro met vier processorkernen. Belangrijker is dat het toetsenbord, een bekritiseerd onderdeel van recente MacBook Pro’s, is verbeterd. Het toetsenbord van de MacBook Pro (2019) heeft een nieuw materiaal, waardoor gebruikers minder last moeten hebben van dubbele toetsaanslagen.

Overigens zou Apple van plan om een eigen display uit te brengen. Deze monitor heeft naar verluidt een 6K-resolutie en ondersteuning voor hdr (high dynamic range), wat voor mooiere kleuren zorgt. Mogelijk krijgen we de monitor tijdens WWDC 2019 te zien, dat van 3 tot en met 7 juni plaatsvindt. Check het overzicht met WWDC 2019-verwachtingen voor meer informatie over dit event.

Tip: blijf op de hoogte van alle Apple-nieuwtjes door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of de iPhoned-app te downloaden!

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu