De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple kondigt MacBook Pro (2019) met beter toetsenbord en snelste processor ooit aan

Michel van 't Klaphek
21 mei 2019, 19:20
2 min leestijd
Breaking
Apple kondigt MacBook Pro (2019) met beter toetsenbord en snelste processor ooit aan

Uit het niets heeft Apple een nieuwe generatie van de MacBook Pro aangekondigd. Het is de eerste MacBook met acht processorkernen, waardoor het de snelste laptop is die Apple ooit heeft uitgebracht. Dit moet je weten over de MacBook Pro (2019).

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro (2019) officieel

De snelle laptops draaien op Intel-chips en de meest krachtige uitvoering heeft 8 processorkernen. Hierdoor is hij volgens Apple ruim twee keer zo snel als de MacBook Pro met vier processorkernen, en daarmee de krachtigste laptop ooit.

Ook het toetsenbord is flink verbeterd. De afgelopen maanden kreeg Apple een hoop kritiek op het toetsenbord met de zogeheten ‘vlindermechanisme’-techniek te verduren. Die feedback heeft men met de nieuwe MacBook Pro ten harte genomen.

MacBook Pro 2019 design

Het materiaal is daarom veranderd, wat minder problemen moet opleveren. Apple vernieuwt zowel de 13 inch-versie als de MacBook Pro met 15 inch-schermformaat.

MacBook Pro (2019) specificaties

Qua specificaties gaat vooral het grote model met 15 inch-scherm er op vooruit. Er komen twee varianten van deze ‘grote’ MacBook Pro (2019) uit, waarbij het verschil ‘m zit in kloksnelheid van de processor, die bepaalt hoe krachtig de laptop is:

  • Het instapmodel met Intel i7-processor (zes kernen met 2.6GHz) heeft Turbo Boost tot 4.5GHz en kost minstens 2799 euro.
  • De krachtigere MacBook Pro met i9-chip (2.3GHz) en acht kernen heeft Turbo Boost met een maximumsnelheid van 4.8GHz en is verkrijgbaar vanaf 3299 euro.

Uiteraard zijn beide laptops naar wens uit te breiden met meer geheugen en andere opties. Standaard krijg je 16GB RAM en 256GB ssd-opslag. Aan het Retina-scherm met True Tone, dat naar je omgeving kijkt en hier de belichting op aanpast, en Touch Bar met Touch ID is niets gewijzigd. Ook het ontwerp is hetzelfde gebleven.

MacBook Pro oververhit

Wanneer je op zoek bent naar een MacBook Pro met 13 inch-scherm zijn er twee nieuwe modellen met Touch Bar bijgekomen:

  • De MacBook Pro 13-inch met Intel i5-chip (2.4GHz) en 256GB ssd heeft een maximum Turbo Boost van 4.1GHz en is verkrijgbaar vanaf 1999 euro.
  • De MacBook Pro 13-inch met i5-processor (2.4GHz) en 512GB ssd-opslag heeft een maximum Turbo Boost van 4.1GHz en kost minstens 2249 euro.

De modellen zonder Touch Bar blijven ongewijzigd. Dit betekent dat het instapmodel MacBook Pro met 13 inch-Retina-scherm nog steeds een i5-chip (2.3GHz) met twee kernen en maximum Turbo Boost van 3.6GHz heeft.

Over de MacBook Pro

De MacBook Pro is de meest krachtige laptoplijn van Apple. De apparaten zijn vooral geschikt voor veeleisende gebruikers, waaronder ontwerpers, muzikanten en andere creatievelingen. De afgelopen tijd kwam er veel kritiek op de toetsenborden, waarbij sommige gebruikers klaagden over klevende of vastzittende letters.

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Check dan de beste MacBook Pro deals in onze prijsvergelijker. Hierbij kun je filteren op prijs, schermgrootte, releasejaar, geheugencapaciteit en meer. Ook vind je hier refurbished-modellen, die een stuk beter betaalbaar zijn en technisch net zo goed.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu