De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WWDC 2019-verwachtingen: 7 aankondigingen om vanavond naar uit te kijken

Lars Paijmans
3 juni 2019, 18:00
4 min leestijd
WWDC 2019-verwachtingen: 7 aankondigingen om vanavond naar uit te kijken

Vanavond is het zover: dan geeft Apple zijn grote jaarlijkse keynote op softwaregebied. Dit verwachten wij van WWDC 2019: van iOS 13 tot nieuwe hardware.

Lees verder na de advertentie.

Onze WWDC 2019-verwachtingen op een rijtje

Net als voorgaande jaren belooft WWDC 2019 weer een groot evenement te worden. Hieronder bespreken we al onze verwachtingen. Wil je meer weten over een specifieke voorspelling? Klik dan even op de link aan het einde van iedere alinea, zodat je bijvoorbeeld onze uitgebreide lijst met alle iOS 13-verwachtingen kunt checken.

iOS 13 verwachtingen

1. iOS 13

Nu Apple met iOS 12 de tijd heeft genomen om de basis op orde te krijgen, staat iOS 13 weer bol van de vernieuwingen. De iPad lijkt een grote opknapbeurt te krijgen, met zwevende vensters (zoals op de Mac), ondersteuning voor een muis en nieuwe multitasking-opties.

Maar ook iPhone-gebruikers kunnen zich volgens de geruchten opmaken voor wat fijne verbeteringen. Apple zou een Slaapmodus toevoegen, eindelijk een donkere modus voor iOS introduceren en veel Apple-apps een welkome update geven. Lees ook onze volledige lijst met 12 iOS 13-verwachtingen.

macOS Schermtijd concept

2. macOS 10.15

Hoe macOS 10.15 gaat heten weten we nog niet, maar dat de Mac er weer op vooruit gaat is nu al zeker. Zo zou iTunes eindelijk worden opgesplitst in afzonderlijke apps, komt Schermtijd naar de Mac en kun je routines gaan maken met Siri Shortcuts.

Apples plan om iOS-apps naar de Mac over te zetten gaat ook een nieuwe fase in. Voor ontwikkelaars is het straks een stuk makkelijker om een app van de iPhone ook te laten werken op de Mac. Lees verder in onze uitgebreide lijst met macOS 10.15 verwachtingen.

3. watchOS 6

Na de iPhone, iPad en Mac mag de Apple Watch natuurlijk niet achterblijven. Met watchOS 6 wordt het horloge nog onafhankelijker van de iPhone, met meer nieuwe apps die zich vooral op gezondheid richten.

Zo zou een nieuwe Dose-app je helpen om te onthouden welke medicatie je op welk tijdstip moet nemen, komen er nieuwe wijzerplaten bij en krijgt watchOS een eigen App Store. Dat moet het makkelijker maken om nieuwe apps voor het apparaatje te ontdekken. Op zoek naar meer verbeteringen? Lees dan verder in ons watchOS 6 verwachtingen-artikel.

4. tvOS 13

De software van de Apple TV wordt ook jaarlijks bijgewerkt, maar maakt minder grote sprongen dan de andere updates die we tijdens WWDC te zien krijgen. Over tvOS 13 is dan ook nog weinig bekend. Er zullen ongetwijfeld nieuwe screensavers worden toegevoegd en Apple TV Plus en Apple Arcade zullen er een centrale rol in gaan spelen.

5. Meer info over Apple Arcade en Apple TV Plus

Tijdens het vorige Apple-event onthulde het bedrijf Apple TV Plus en Apple Arcade, de tv-dienst en gamingdienst van het bedrijf. De twee diensten gaan later dit jaar van start, waarschijnlijk rond de release van alle updates die we hierboven bespreken.

Toch is er nog veel onduidelijk op het gebied van kosten, het aanbod en andere zaken. Laten we hopen dat Apple hier ook aan gedacht heeft. Dan weten in juni al of we ons Netflix-abonnement eind dit jaar moeten stopzetten.

Mac Pro 2017

6. Mac Pro

Vorig jaar kregen we geen nieuwe hardware te zien tijdens WWDC, maar dit jaar is de kans weer aanwezig. Apple heeft namelijk nog steeds een modulaire Mac Pro op de planning staan, die speciaal bedoeld is voor de professionele gebruiker.

Zoals de naam al zegt, bevat deze Mac onderdelen die je gemakkelijk kunt vernieuwen, wat de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengt. We zijn dan ook erg benieuwd of deze Mac een nieuw tijdperk inluidt voor de laptops en desktops van Apple.

7. Een nieuw extern Apple-scherm

Na een mislukte samenwerking met LG besloot Apple de touwtjes weer in handen te nemen als het om de ontwikkeling van externe monitors gaat. In aanloop naar WWDC 2019 raken deze schermen langzaam maar zeker uitverkocht, wat doet vermoeden dat Apple zijn winkels stilletjes klaarmaakt voor een nieuw model. Dit externe scherm werkt uiteraard goed samen met je Mac en iPad Pro en zou de eerste echte opvolger van het populaire Thunderbolt Display worden.

Volg alle WWDC-aankondigingen op iPhoned

Uiteraard doen we op iPhoned uitgebreid verslag van alles wat met WWDC te maken heeft, zoals je inmiddels van ons gewend bent. In aanloop naar de presentatie lees je alle geruchten, op de avond zelf houden we je live op de hoogte. De dagen, weken en maanden erna zijn we druk in de weer met bèta’s, nieuwe functies en alles wat voor jou de moeite waard is om te weten. Download nu alvast onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Jake Sworski
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu