De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple toont modulaire Mac Pro mogelijk tijdens WWDC 2019

Wouter Nijsen
7 mei 2019, 9:27
2 min leestijd
Apple toont modulaire Mac Pro mogelijk tijdens WWDC 2019

De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC staat doorgaans alleen in het teken van software, maar Apple zou nu van plan zijn om ook hardware te tonen. Het zou gaan om de modulaire Mac Pro, waar al geruime tijd geruchten over gaan.

Lees verder na de advertentie.

‘Modulaire Mac Pro tijdens WWDC 2019’

Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met Apples plannen. Het bedrijf uit Cupertino zou WWDC 2O19, dat plaatsvindt van 3 tot en met 7 juni, willen aangrijpen om de nieuwe Mac Pro te tonen.

Dit apparaat beschikt waarschijnlijk over een modulair design, waardoor gebruikers onderdelen kunnen toevoegen, zoals een grafische kaart of extra opslagruimte. De computer ligt mogelijk pas in 2020 in de winkels, maar hier is verder weinig over bekend.

Mac Pro 2017

Apple zou ook van plan zijn om een 6K-monitor uit te brengen, die de codenaam J290 heeft. Bloomberg zegt dat de monitor ondersteuning voor hdr (high dynamic range) heeft en daardoor mooiere kleuren toont.

Volgens eerdere geruchten is het beeldscherm 31,6 inch groot en wordt mini-led gebruikt voor de backlight. De nieuwe Mac Pro laat al een tijdje op zich wachten, want Apple gaf het apparaat in 2017 voor het laatst een kleine update.

iOS 13, watchOS 6 en meer op WWDC 2019

Dezelfde bron kwam eerder met een uitgebreide lijst van alle iOS 13-vernieuwingen. Zo introduceert de update een donkere modus, maakt iOS 13 oudere apparaten weer iets sneller en zou er een nieuwe Gezondheid- en Herinneringen-app komen. Ook staat er een slaapmodus en diverse verbeteringen voor de iPad op de planning. Meer hierover lees je in ons artikel over de verwachte verbeteringen van iOS 13.

Tijdens WWDC 2019 wordt waarschijnlijk ook watchOS 6, dat vermoedelijk een eigen App Store bevat, en de nieuwste versie van macOS getoond. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes voorafgaand het evenement door onze website te volgen, je in te schrijven voor de nieuwsbrief of de iPhoned-app te downloaden.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu