Apple biedt meer iPod touch voor lagere prijs, maar verwijdert nano en shuffle

Erwin Vogelaar
27 juli 2017, 18:51
2 min leestijd
Apple biedt meer iPod touch voor lagere prijs, maar verwijdert nano en shuffle

Apple haalt de bezem door zijn iPod-lijn in de Apple Store. Dit doet het bedrijf met een iPod touch-prijsverlaging, maar je krijgt wel minder opties. Ook verdwijnen de iPod nano en iPod shuffle.

Lees verder na de advertentie.

iPod touch-prijsverlaging en minder opties

Apple heeft zijn lijn aan iPods aangepast in de Apple Store. Zo is er nu minder keuze voor verschillende versies van de iPod touch, maar krijg je wel meer opslagruimte voor het geld. De iPod nano en iPod shuffle zijn helemaal verdwenen.

De iPod touch was voorheen verkrijgbaar in vier verschillende formaten. Voor 229 euro kreeg je 16GB opslagruimte, voor 279 euro 32GB, voor 339 euro 64GB en voor 449 euro 128GB. Nu zijn er enkel nog versies met 32GB en 128GB over.

ipod touch-prijsverlaging

De goedkoopste versie van de iPod touch blijft wel 229 euro. Voorheen kreeg je voor die prijs dus maar 16GB opslagruimte en nu 32GB. De 128GB-versie gaat nu voor 339 euro over de toonbank. De iPod touch is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, spacegrijs, roze, blauw en rood.

De iPod touch is een uitstekend apparaat als je de functies van een smartphone wil gebruiken, zonder de telefooncapaciteit. Zo is het mogelijk om praktisch alle apps uit de App Store te draaien, foto’s te maken en uiteraard naar muziek te luisteren.

iPod nano en iPod shuffle

Hoewel er nu nog maar twee versies van de iPod touch verkrijgbaar zijn, zijn zowel de iPod nano als iPod shuffle helemaal verdwenen uit Apples winkel. De focus van deze kleinere apparaatjes lag volledig op muziek, want het is bijvoorbeeld niet mogelijk om foto’s te maken of andere apps te draaien.

De iPod nano was in dezelfde zes kleuren verkrijgbaar als de iPod touch en koste maar 179 euro. De iPod shuffle was de kleinste van alle iPods en kostte maar 55 euro. Mogelijk zijn de apparaten verwijderd, omdat ze niet werken met Apple Music. Het is nog onduidelijk of Apple een vervanger voor deze producten gaat introduceren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen