De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gerucht: Apple werkt aan een nieuwe iPod touch

Lars Paijmans
15 januari 2019, 9:01
2 min leestijd
Gerucht: Apple werkt aan een nieuwe iPod touch

De iPod touch zou voor het eerst in vier jaar een nieuw model krijgen. Het tijdperk van de iPod is dus voorlopig nog niet voorbij.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe iPod touch verschijnt in 2019’

Wat ooit één van de meest succesvolle Apple-producten ooit was, is nu weggestopt in een hoekje van de Apple Store: de iPod touch. In 2017 annuleerde Apple de iPod nano en iPod shuffle, wat de touch de enige maakt die nog wordt verkocht.

nieuwe iPod touch in 2019

Macotakara schrijft op basis van anonieme bronnen die dichtbij het productieproces zouden staan dat Apple de iPod nog niet vergeten is. De iPod touch uit 2015 zou een upgrade krijgen, zodat hij ook anno 2019 nog mee kan als volwaardig product.

Veel concrete informatie is er nog niet bekend, maar het is te verwachten dat Apple het design ietwat aanpast en het apparaat van een nieuwere A-serie-chip voorziet. Die zorgt ervoor dat de iPod weer jarenlang de nieuwste apps en games kan draaien.

Geen toevallige timing

Mocht het gerucht kloppen, dan is de timing geen toeval. De huidige iPod touch draait namelijk nog wel op iOS 12, maar zal naar verwachting iOS 13 dit najaar niet meer ondersteunen. Hierdoor zal Apple ook de verkoop staken, zodat daarmee de laatste iPod uit de winkel verdwijnt.

Met een vernieuwde iPod geeft Apple consumenten een goedkope manier om kennis te maken met iOS, wat bijvoorbeeld voor kinderen die nog geen smartphone nodig hebben een uitkomst kan zijn. Bovendien is het een handige manier om naar Apple Music te luisteren, of gebruik te maken van de andere diensten van het bedrijf.

Wanneer we deze nieuwe iPod touch kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Maar omdat we er nu pas voor het eerst over horen en iOS 13 pas in september verschijnt, denken we dat hij op zijn vroegst in die periode verschijnt.

Lees ook: Alles wat we nu al weten over iOS 13

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu