Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nieuwe iPod nano en shuffle krijgen geen Apple Music door piraterij

Rutger Otto
18 juli 2015, 11:11
1 min leestijd
Nieuwe iPod nano en shuffle krijgen geen Apple Music door piraterij

De nieuwe iPod nano en shuffle krijgen geen Apple Music-ondersteuning. Zo hoopt Apple piraterij tegen te gaan in de muziekbranche.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music op iPod

Apple heeft de afgelopen week een aantal nieuwe iPods geïntroduceerd. Daaronder was een iPod touch waar standaard iOS 8.4 op voorgeïnstalleerd staat. Omdat die iPod van wifi voorzien is, kun je er ook Apple Music mee streamen. Ook kun je muziek van de dienst downloaden zodat je er onderweg naar kan luisteren.

Naast een nieuwe iPod touch plaatste Apple ook verbeterde versies van de iPod nano en iPod shuffle in de Apple Store. Deze modellen zijn een stuk goedkoper, maar missen ook een aantal functies. Zo zijn ze niet uitgerust met wifi. Daardoor is het niet mogelijk om muziek van Apple Music te streamen.

vernieuwde ipods

Offline liedjes opslaan

Maar heb je een Apple Music-abonnement, dan kun je alsnog geen muziek van de dienst offline opslaan op de iPod nano en shuffle. De reden hiervoor is dat Apple zo piraterij hoopt tegen te gaan. Omdat je niet offline op de iPods kunt opslaan, weet Apple zeker dat gebruikers geen muziekcollectie behouden na opzeggen van hun Apple Music-abonnement.

Gebruikers die toch proberen muziek van Apple Music op hun iPod nano of shuffle te zetten krijgen een waarschuwing dat Apple Music-liedjes niet naar een iPod gekopieerd kunnen worden. Voorlopig kun je alleen nummers die je van iTunes hebt gekocht op je iPod nano of shuffle kwijt, of andere muziek die je gedownload hebt.

Deze week kregen de iPods nieuwe kleuren: blauw, roze en goud. De iPod touch werd ook onder de motorkap onder handen genomen. Zo kreeg hij een betere chip en een 8 megapixel-camera.

Lees meer over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu