Teardown: nieuwe iPod touch lijkt op uitgeklede iPhone 6

Gijs Ettes
20 juli 2015, 16:30
2 min leestijd
Teardown: nieuwe iPod touch lijkt op uitgeklede iPhone 6

De website iFixit schroeft regelmatig nieuwe gadgets uit elkaar om te kijken wat er zich onder de motorkap bevindt. Uit de teardown van de nieuwe iPod touch blijkt dat deze op veel vlakken overeenkomt met de iPhone 6.

iPod touch teardown

Zo lijkt de 8 megapixel-camera van de iPod touch (zesde generatie) veel op die van de iPhone 6, al is het beschermende kapje niet van saffierglas en mist optische beeldstabilisatie. Ook heeft de iPod touch een kleiner diafragma van f/2.4 (ten opzichte van f/2.2 bij de iPhone 6). Verder beschikt de iPod touch over dezelfde Apple A8-chip en 1GB aan LPDD3-geheugen, al zijn de processorkernen ondergeklokt tot 1,1Ghz.

Uit de iPod touch teardown blijkt verder dat de muziekspeler is voorzien van een iets grotere 1043 mAh-accu, die garant moet staan voor een gebruiksduur van 40 uur voor het afspelen van audio en 8 uur voor het bekijken van video’s. Het 4 inch-scherm van de iPod is vrijwel identiek aan dat van zijn voorganger, al is de (voor doorsnee gebruikers onzichtbare) bezel nu wit. De schermresolutie is met 1136 bij 640 pixels ongewijzigd.

iFixit geeft de nieuwe iPod touch een 4/10 voor repareerbaarheid. Het openen van de behuizing en het vervangen van onderdelen is technisch mogelijk, maar wel behoorlijk lastig. Dit komt doordat veel componenten zijn vastgesoldeerd en er geen schroefjes zijn om los te draaien. Als je een beetje handig bent en deze stappen volgt, is het wel mogelijk om bijvoorbeeld de accu te vervangen.

iPod touch kopen en prijzen

Er zijn momenteel verschillende iPod touch modellen op de markt, met 16, 32 of 64GB aan opslagruimte voor apps en media. De 128GB-versie is alleen via de Apple Store verkrijgbaar. Afhankelijk van hoeveel capaciteit je wil, betaal je logischerwijs meer. Hieronder vind je de beste iPod touch prijzen op een rijtje.

Uitvoering Vanafprijs Aanbieder
iPod touch 16GB vanaf €229,- Dixons / iCentre 
iPod touch 32GB vanaf €279,- Dixons / iCentre 
iPod touch 64GB vanaf €339,- Dixons / iCentre 
Bron: iFixit
Categorie: Devices
Spotlight: Apple
Device: iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's