De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iPhone X-gebruikers maken melding van gekraak in luidspreker

Rick van der Veer
13 november 2017, 9:31
2 min leestijd
iPhone X-gebruikers maken melding van gekraak in luidspreker

Sommige gebruikers van de iPhone X geven aan dat de luidspreker van het toestel een krakend geluid produceert. Vooral als het volume hard staat of de luidspreker met bellen wordt gebruikt, doet het probleem zich voor.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-gekraak in luidspreker

Het probleem doet zich voor als gekraak, geruis en gezoem in de bovenste luidspreker van de iPhone X, zo meldden gebruikers aan 9to5Mac. Niet alleen tijdens het luisteren van muziek, maar ook tijdens telefoongesprekken komen er vreemde geluiden uit de speaker. Deze ontstaan doorgaans als het volume bijna maximaal staat, maar volgens een paar gebruikers gebeurt het ook als het volume halverwege staat.

Eén enkele gebruiker gaf zelfs aan dat hij zijn iPhone X had laten vervangen door Apple. Het probleem deed zich bij het vervangende toestel nog steeds voor, wat mogelijk wijst op een softwareprobleem. Eerder leken sommige iPhone 8-eigenaren van een soortgelijk probleem last te hebben, waarna Apple een iOS-update uitbracht om het euvel aan te pakken.

iPhone X gekraak

Het gekraak van de luidspreker is niet het eerste probleem van de iPhone X dat zich bij meerdere gebruikers voordoet. Zo blijkt het scherm van de iPhone X moeite te hebben met temperatuurverschillen, waardoor het scherm even niet reageert in een koude omgeving. Ook hebben sommige exemplaren last van een groene lijn in het scherm, al lijkt dit defect beperkt te zijn tot een handjevol toestellen.

Tot dusver is er nog geen reactie van Apple gekomen op het probleem. Het is onduidelijk hoe breed het probleem is, en of het te verhelpen is met een software-update. Ervaar je zelf ook het probleem? Dan raden we je aan contact op te nemen met Apple, en je toestel om te laten ruilen.

iPhone X: indrukwekkende smartphone

Tijdens onze review van de iPhone X kwamen we gelukkig geen hardwaredefecten tegen. Sterker nog, we gaven het toestel één van de hoogste scores voor een iPhone ooit. We helpen je daarnaast graag met het uitzoeken van jouw iPhone X. Check hiervoor het actuele overzicht van de iPhone X-voorraad.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu