iPhone X-gebruikers melden groene lijn op scherm
Erwin Vogelaar

Er is een nieuw schermprobleem opgedoken voor de iPhone X. Sommige gebruikers zien namelijk een flinke groene lijn aan de zijkant van hun scherm.

Groene lijn iPhone X-scherm duikt vaker op

Bij een nieuw apparaat als de iPhone X, duiken er vanzelfsprekend wat probleempjes op. Zo kan het scherm bijvoorbeeld soms even niet goed werken bij koud weer. Daarnaast zien ook steeds meer gebruikers een groene lijn op hun scherm. Dit probleem dook afgelopen weekend al op, maar nu klagen er meer mensen over.

De groene lijn op het oled-scherm van de iPhone X verschijnt aan de linker- of rechterkant en loopt helemaal van boven naar beneden. Gebruikers delen foto’s van dit probleem op onder andere Twitter en Reddit. Het opnieuw opstarten of installeren van het toestel lijkt niet te werken.

Wat is de oplossing?

Hoewel Apple heeft bevestigd dat het probleem met de bevriezende schermen wordt opgelost in een toekomstige software-update, heeft het bedrijf zich nog niet uitgesproken over de groene lijn. Mogelijk is het probleem daarvoor nog te klein. Vooralsnog lijkt het probleem zich namelijk te beperken tot enkele tientallen gebruikers, maar het is uiteraard niet duidelijk hoeveel mensen er daadwerkelijk last van hebben of nog last van krijgen.

Heb je zelf een iPhone X met dit probleem? Dan raden we aan om het toestel terug te brengen naar Apple, om deze te laten vervangen. De kans is namelijk groot dat het gaat om een hardwareprobleem en dat kan niet met een software-update worden opgelost.

Top notch

Hoewel er kleine probleempjes opduiken, is het scherm van de iPhone X vanaf de eerste minuut indrukwekkend, zoals je leest in onze uitgebreide iPhone X-review. Wil je er eentje? Dan helpen je te zoeken. Bekijk hier de actuele iPhone X-voorraad.

Heb je zelf een groene lijn op je iPhone X-scherm gezien? Laat dan van je horen in de reacties onder dit bericht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.