iPhone X-scherm werkt soms niet goed bij koud weer
Wouter Nijsen

Het scherm van de iPhone X blijkt soms niet goed te werken bij koud weer. Wanneer gebruikers plots in een koude omgeving stappen, reageert het display tijdelijk niet. Apple werkt aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone X-scherm

Op Reddit meldt gebruiker Darus 214 dat het scherm van zijn nieuwe iPhone X niet goed reageert wanneer hij naar buiten gaat, wat te maken zou hebben met het temperatuurverschil. De gebruiker laat weten dat het een aantal seconden duurt voordat het scherm niet meer reageert. Het probleem zou niet bij alle gebruikers van de iPhone X optreden.

iPhone X review

Apple heeft inmiddels op het probleem gereageerd (via The Loop) en geeft aan dat iOS-apparaten het best gebruikt kunnen worden bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius. Volgens verschillende gebruikers treden de problemen pas op bij een temperatuur rond het vriespunt. Apple geeft aan dat het scherm slechts een aantal seconden traag reageert, waarna het weer normaal functioneert. Het bedrijf uit Cupertino zegt wel aan een software-update te werken die de problemen moet oplossen. Wanneer die beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

Meer over de iPhone X

Bij iPhoned hebben we de iPhone X al een tijdje in gebruik, maar zijn we niet tegen het probleem aangelopen. Later vandaag lees je de uitgebreide review, waarin we alle vernieuwingen van de X uitgebreid bespreken, onder andere het voorkantvullende oled-scherm. Gisteravond werd iOS 11.1.1 uitgebracht, waarmee enkele andere foutjes worden opgelost. Zo is er een bug in de autocorrectie van het toetsenbord opgelost. Ook is het probleem verholpen waarbij het zeggen van ‘Hé, Siri’ niet de spraakassistent activeerde.

De iPhone X verscheen onlangs officieel in Nederland, al kon je het toestel al langer pre-orderen. Het toestel heeft een adviesprijs van 1159 euro voor het 64GB-model. Voor de 256GB-versie betaal je zelfs 1329 euro. Hoewel de iPhone X moeilijk leverbaar is, zijn er verschillende aanbieders die soms een voorraad hebben.

iPhone X
7,5
Welke iPhone X wil je?
Selecteer:
64GB
256GB
iPhone X met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 26,50 p/m Abo: € 8,50 p/m Toestel: € 18,00 p/m
Sim only nodig?

Lees meer over de iPhone X

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.