De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Deze iPhone draait op Android dankzij een speciale case

Lars Paijmans
8 juni 2016, 9:55
1 min leestijd
Deze iPhone draait op Android dankzij een speciale case

Een iPhone die op Android draait klinkt als iets wat eigenlijk niet zou moeten kunnen. Toch kreeg ontwikkelaar Nick Lee het voor elkaar, met de hulp van een geavanceerde 3D geprinte case.

Lees verder na de advertentie.

iPhone met Android dankzij 3D geprinte case

Nick Lee is een bekende naam als het aankomt op het draaien van besturingssystemen op apparaten waarop dit niet de bedoeling is. Zo zette hij in het verleden Windows 95 op een Apple Watch, al gaat zijn nieuwe project een flinke stap verder.

In bovenstaande video kun je zien hoe Lee een volledig werkende versie van Android Marshmallow op een iPhone 6S demonstreert. Een speciale rode case maakt dit mogelijk, die via de Lightningpoort met de iPhone verbonden is.

Het werkt zo. Lee maakte een eigen versie van het Android Open Source Project om er een speciale versie van Android Marshmallow mee te maken. Alle benodigde elektronica stopte hij vervolgens in een case die dankzij een 3D printer precies om een iPhone heen paste.

Een flinke klus

Vervolgens gebruikt Lee een speciale iOS-app om via de iPhone met de elektronica in de case te communiceren. Hierdoor verschijnt Android via het hoesje op het scherm van de 6S. Lee zegt meerdere dagen intensief gewerkt te hebben om dit voor elkaar te krijgen. Geen project waar de gemiddelde gebruiker mee aan de slag kan dus, maar wel erg tof om te zien dat het überhaupt mogelijk is.

Bron: Nick Lee
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu