Hoe de Apple Watch het iPhone-geluid kan aanpassen volgens dit patent

Een patent van Apple dat vandaag is gepubliceerd, toont hoe de Apple Watch het volume van de iPhone kan aanpassen op basis van omgevingsgeluiden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone-geluid aanpassen via Apple Watch

Wie weet kan een notificatie op de iPhone in de toekomst wel harder of zachter klinken, afhankelijk van hoe rumoerig het om je heen is. Dat blijkt uit een patent dat Apple in maart van 2014 invoerde en dat nu door het United States Patent en Trademark Office is gepubliceerd.

De Apple Watch zou zijn microfoon gebruiken om omgevingsgeluid te registreren. Is het lawaaiig om je heen, dan zet hij het geluid op je iPhone iets harder. Zit je in relatieve stilte, dan gaat het volume juist iets omlaag. De microfoon zou niet constant aan staan, maar de meting om de zoveel tijd uitvoeren. Met de geregistreerde data, analyseert de Watch het verschil tussen achtergrondgeluid en het notificatiegeluid. Daarna maakt het een gepaste aanpassing aan het volume.

Ook meldt het patent dat de techniek weet waar je iPhone zich bevindt. Of dat bijvoorbeeld op een tafel, in je hand of in je tas zit. In het laatste geval gaat het geluid ook harder omdat hij door fysieke geluidsbarrières hoorbaar moet zijn.

iphone-geluid patent

Patentaanvraag

Het patent geeft ook een ander voorbeeld dat als er een notificatie op de iPhone binnenkomt, er eerst een audiosignaal naar de Watch wordt gestuurd. De smartwatch analyseert het signaal en bepaalt dan op basis van omgevingsgeluid of het volume omhoog of omlaag moet.


Of het patent ooit werkelijkheid wordt is maar de vraag. De Apple Watch heeft namelijk al een manier om je op de hoogte te houden van notificaties. Namelijk met berichtgeving die al dan niet met trillingen je aandacht trekken. Is het belangrijk, dan kun je de iPhone erbij pakken om verdere actie te ondernemen, maar vaak is de spraakbediening van Siri al genoeg. Apple dient wel vaker patenten in waarmee daarna niets meer wordt gedaan of waarvan de technologie pas jaren later in producten verschijnt.

Lees het laatste Apple-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.