‘Apple presenteert 40% dunnere Apple Watch tijdens WWDC’

Erwin Vogelaar
8 april 2016, 19:05
1 min leestijd
‘Apple presenteert 40% dunnere Apple Watch tijdens WWDC’

Komende juni vindt WWDC 2016 plaats en mogelijk onthult Apple daar een nieuwe versie van de Apple Watch die maar liefst 40% dunner is.

Lees verder na de advertentie.

Dunnere Apple Watch

Hoewel de Apple Watch het prima doet, is het waarschijnlijk niet de hit die Apple voor ogen had. Het dure horloge heeft voor menig consument nog niet zijn nut bewezen en tevens is het apparaatje nog vrij groot om aan de pols te dragen. Dat laatste gaat snel veranderen, stelt Apple-analist Brian White. Tijdens WWDC komende juni zal Apple volgens White een 20 tot 40 procent dunnere Apple Watch 2 onthullen. Het dunnere horloge zou vervolgens rond september te koop zijn.

dunnere apple watch

Al in november 2015 waren de eerste geruchten dat het in Taiwan gesitueerde Quanta Computer de Apple Watch 2 aan het produceren is voor een release halverwege 2016. De originele Apple Watch werd vanaf april 2015 verkocht, dus Apple kiest ervoor om niet direct een jaar later een nieuw model uit te brengen. Mogelijk omdat de verkoop van de Apple Watch pas rond de feestdagen echt op gang kwam.

iPhone 7 voorspellingen

White denkt ook na over de andere producten van Apple. Zo stelt de analist dat de productie van de iPhone 7 in juli begint en dat dit toestel in de tweede helft van het jaar weer Apples greep op de smartphonemarkt gaat vergroten.

WWDC 2016 vindt half juni plaats. Apple wordt, naast een nieuwe Apple Watch, ook verwacht nieuwe Macs aan te kondigen, net als een nieuwe versie van OS X en iOS. Vorig jaar lag de focus van WWDC vooral op software en dat is dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer het geval. Denk hierbij ook aan nieuwe versie van watchOS en tvOS.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu