‘Apple Watch-verkoop zakt flink in’

Rutger Otto
28 april 2016, 15:35
2 min leestijd
‘Apple Watch-verkoop zakt flink in’

Nog steeds is de Apple Watch de meest populaire smartwatch ter wereld, maar de verkopen zijn behoorlijk gedaald in vergelijking met een jaar terug.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-verkoop

Apple maakt nooit cijfers bekend over hoe de Apple Watch verkoopt, maar volgens marktanalist Strategy Analytics werden er in het eerste kwartaal van 2016 zo’n 2,2 miljoen van verscheept. Dat is flink minder dan een kwartaal eerder, toen er 5,5 miljoen Apple Watches werden verscheept. Een daling van 56,8 procent. De verkoop is niet te vergelijken met een jaar eerder, omdat de Apple Watch toen nog niet op de markt was.

In totaal werden er in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 4,2 miljoen smartwatches verscheept. Dat geeft het aan dat er vraag naar is, want een jaar eerder ging het nog om ‘slechts’ 1,3 miljoen exemplaren.

apple watch samenstellen

Concurrentie komt eraan

Van alle smartwatches is de Apple Watch nog steeds het meest populair. De wearable van Apple heeft 52 procent van de markt in zijn greep. Toch is dat lang niet meer zoveel als vorig kwartaal, toen dat percentage op 63 procent lag. “Apple Watch en Samsung Gear-modellen zijn voor steeds meer landen en gebruikers beschikbaar”, zegt Neil Mawston van Strategy Analytics. “Maar de concurrentie van LG, Motorola en anderen komt razendsnel dichterbij.”

Apple Watch 2

De directeur van het onderzoeksbureau, Cliff Rasking, denkt dat Apple grondig moet vernieuwen. “Nu veel van Apples early adopters hun smartwatches om hebben, lijkt de huwelijksreis voor versie 1 van de Apple Watch voorbij. Het zal aan interessante apps liggen en aan betere manieren om hem te gebruiken of de Apple Watch 2 ook zo goed gaat verkopen.” Volgens hem moet Apple daarvoor wel kiezen voor 4G-ondersteuning en een betere accu.

Volgens de laatste geruchten krijgt de Apple Watch 2 inderdaad mobiel internet. Bronnen melden dat je nog steeds een iPhone nodig hebt om de Watch in te stellen en om apps te installeren, maar moet de wearable steeds onafhankelijker worden van de telefoon. Zo kun je er waarschijnlijk gewoon gesprekken mee voeren als je iPhone niet in de buurt is.

Lees het laatste Apple Watch-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu