Apple Watch gaat drie jaar mee, denkt Apple

Rutger Otto
15 april 2016, 14:16
2 min leestijd
Apple Watch gaat drie jaar mee, denkt Apple

Na drie jaar zijn de meeste gebruikers klaar voor een nieuwe Apple Watch, denkt Apple. Hetzelfde geldt voor iPhones en iPads.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch drie jaar

De Apple Watch is nog maar een jaar uit, maar Apple denkt al te weten wanneer gebruikers ‘m gaan inruilen voor een nieuwe. Volgens het bedrijf is de levensverwachting van een Apple Watch zo’n drie jaar. “Het aantal jaren van gebruik is gebaseerd op de eerste kopers”, schrijft Apple op de pagina. “We nemen aan dat OS X- en tvOS-apparaten vier jaar meegaan en iOS en watchOS-producten drie jaar.”

apple watch samenstellen

Levensverwachting

De data voor de Apple Watch is waarschijnlijk bedacht door Apple zelf. Je zou er in elk geval uit kunnen afleiden dat het bedrijf de smartwatch nog minstens twee jaar als relevant product blijft zien. Het document geeft overigens niet aan dat dragers pas over twee jaar klaar zijn om hun Watch in te ruilen voor een nieuwe. Het zegt eigenlijk dat de gemiddelde Apple Watch-gebruiker na drie jaar klaar is om er afstand van te doen. Hetzelfde geldt voor iPhones, al zijn er veel mensen die daar niet langer dan (één of) twee jaar mee doen.

Drie jaar is op zich een mooie tijd voor een stuk hardware, maar in vergelijking met klassieke horloges is het maar een schijntje. Daarbij komt dat een Apple Watch niet bepaald goedkoop is, gezien de prijzen die in de duizenden euro’s lopen.

Apple Watch 2

Daarbij wordt de nieuwe Apple Watch dit jaar al verwacht. Als we de geruchten mogen geloven, kondigt Apple eind dit jaar de opvolger aan, mogelijk samen met de iPhone 7. Wanneer de Apple Watch 2 dan op de markt komt, is onduidelijk. De eerste Watch werd eveneens eind van het jaar aangekondigd, maar ging pas een halfjaar later in de verkoop.

Over de Apple Watch 2 is nog weinig bekend. Verwacht wordt dat het apparaatje dunner wordt en mogelijk komt er een FaceTime-camera aan boord. Daarnaast wordt de accu mogelijk verbeterd en is hij minder afhankelijk van de iPhone.

Lees het laatste Apple Watch-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu