Zoveelste fout na iOS-update: iPad Pro’s lopen vast

Rutger Otto
17 mei 2016, 9:05
2 min leestijd
Zoveelste fout na iOS-update: iPad Pro’s lopen vast

Apple bracht maandagavond iOS 9.3.2 uit, met voornaamste doel om fouten op te lossen. Sommige gebruikers ondervinden echter nieuwe problemen met hun iPad Pro.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro loopt vast na update

ipad pro loopt vast

Verschillende iPad Pro-bezitters zeggen dat hun tablet na de iOS 9.3.2 helemaal is vastgelopen. Het lijkt voornamelijk te gaan om mensen met een 9,7-inch iPad Pro. De getroffen gebruikers krijgen een ‘Error 56’-bericht in beeld en de instructie om het apparaat via usb aan iTunes te koppelen. Die ‘oplossing’ lijkt echter niet te werken, waardoor de iPads dus helemaal niet meer zijn op te starten.

Niet elke iPad Pro-bezitter heeft overigens last van deze nieuwe bug, zo schrijft MacRumors, maar op fora en sociale netwerken wordt er wel melding van het probleem gemaakt. Eén van de MacRumors-bezoekers meldt: “De mijne staat helemaal vast. Ik moet hem inpluggen bij iTunes, maar hij wil niet updaten of herstellen. Hij zit vast in een loop, fantastisch :/”

Probleem blijft zich voordoen

Voor gebruikers die last hebben van de fout, is er nog geen oplossing. Ze kunnen het apparaat alleen maar opstarten, maar komen nooit op het homescreen terecht.

Volgens de hulppagina van Apple is error 56 een fout met de hardware. Het bedrijf uit Cupertino geeft enkele tips, waaronder de laatste versie van iTunes installeren, fouten zoeken met beveiligingssoftware of proberen om twee keer te herstellen. Mocht het probleem niet verholpen worden, dan kun je het beste contact opnemen met Apple Support.

Zelfs als maar weinig mensen last hebben van deze bug, is het een kwalijke fout van Apple die snel verholpen moet worden – mogelijk met weer een nieuwe update. Het is de zoveelste bug in een update van iOS 9.3, dat sowieso al een problematische lancering kent. Voorheen waren er bijvoorbeeld al fouten waardoor mensen hun apparaten niet konden activeren, later werd ook een probleem opgelost waarbij gebruikers geen linkjes meer konden openen in Safari.

Lees meer over iOS 9.3

Via: Twitter
Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen