Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

iOS 8.1 is hier: dit moet je weten voordat je updatet

21 oktober 2014, 11:53
3 min leestijd
iOS 8.1 is hier: dit moet je weten voordat je updatet

iOS 8.1 is te downloaden. Apple vernieuwt het mobiele besturingssysteem en verhelpt bugs. Wil je weten wat allemaal nieuw is en hoe je iOS 8.1 installeert? Lees dan snel verder.

Lees verder na de advertentie.

Het is nu mogelijk om het mobiele besturingssysteem van Apple te updaten. Dit zijn de nieuwe functies in iOS 8.1:

1. Nieuwe foto-app met iCloud-fotobibliotheek

Iedereen die iOS 8.1 installeert, kan meedoen met de iCloud-fotobibliotheek beta. Die functie moet je wel eerst inschakelen via ‘Instellingen > iCloud > Foto’s > iCloud fotobibliotheek (beta)’. Met deze functie bewaar je al je foto’s in iCloud, zodat je vanaf alle apparaten toegang hebt tot je plaatje.

Ook heeft het mapje ‘Onlangs toegevoegd’, dat in iOS 8 werd geïntroduceerd, alweer plaatsgemaakt voor de ouderwetse filmrol. Je kan nu weer al je foto’s bekijken in één map en niet alleen meer die van de afgelopen 30 dagen.

icloud fotobibliotheek

2. Meer Continuïteitsfuncties

iOS 8 introduceerde al meer opties voor Handoff en Continuïteit. Apple probeert alle apparaten beter met elkaar in verbinding te krijgen. Zo kun je met nu een app openen op je iPhone, om ermee verder te gaan op de Mac of andersom. Ook kun je je telefoon opnemen met Mac of iPad als deze gelinkt zijn met je iPhone.

Er ontbraken echter nog een paar opties. Met iOS 8.1 krijg je ook sms’jes en mms’jes binnen via de Mac of iPad, die je meteen kan beantwoorden. Ook kun je de iPhone nu simpel als hotspot instellen voor je Mac, zodat je via de telefoonverbinding kan internetten.

→ Wil je weten hoe Handoff werkt? Lees dan onze uitleg.

ios 8 berichten

3. Apple Pay

iOS 8.1 staat in de Verenigde Staten echter maar in het teken van één ding: Apple Pay. De dienst is nu voor Amerikanen beschikbaar, maar in Nederland en België moeten we er nog even op wachten.

Met Apple Pay kun je draadloos betalen met je iPhone, door de nfc-chip die in het toestel zit. Je vingerafdruk zorgt voor de beveiliging, net als een extra chip die zorgt dat privégegevens alleen in het toestel zelf opgeslagen worden. Apple werkt met banken, restaurants en winkels samen om het betaalplatform tot een succes te maken. Wanneer de dienst ook in Nederland komt, is niet bekend.

apple pay

Andere verbeteringen en vernieuwingen

 • Er zijn problemen met wifi en bluetooth opgelost
 • In de Berichten-app zijn bugs opgelost die ervoor zorgden dat zoekresultaten niet werden weergegeven en dat gelezen berichten niet als zodanig werden gemarkeerd. Ook verlopen groepsgesprekken nu soepeler.
 • AirDrop ondersteunt nu Passbook-kaarten
 • De dicteerfunctie kan nu vanuit de toetsenbordinstellingen worden ingeschakeld
 • Healthkit-apps hebben nu op de achtergrond toegang tot gegevens
 • Er is een probleem opgelost in Safari waarbij video’s soms niet werden afgespeeld
 • Er is een optie toegevoegd om te kiezen uit 2G-, 3G- of LTE-netwerken voor mobiel dataverkeer
 • De stabiliteit en geluidskwaliteit zijn verbeterd bij gebruik van MFi-gehoorapparaten met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

iOS 8.1 downloaden en installeren

De iOS 8.1 update is niet zo groot als iOS 8 of iOS 7, maar toch zul je meer dan 1GB aan vrije opslagruimte nodig hebben om de download en installatie te kunnen voltooien. Heb je dat niet en wil je geen apps verwijderen, probeer dan te updaten via iTunes. Dat doe je als volgt.

 1. Zorg dat de nieuwste versie van iTunes op je computer staat.
 2. Sluit je iOS-apparaat aan op de computer met het usb-kabeltje.
 3. Selecteer het apparaat in iTunes.
 4. Klik in het paneel ‘Overzicht’ op ‘Werk bij’.
 5. Klik nu op ‘Download en installeer’.
ios 8.1 downloaden

Alle data die benodigd is voor het downloaden van de update wordt op deze manier opgeslagen op je computer en niet op je iPhone, waardoor je niet meer ruimte vrij hoeft te hebben dan nodig voor de installatie.

→ Lees ook onze iOS 8 review

Ander iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu