Zo gaat iOS 10 je beschermen tegen onveilige wifi-netwerken

Lars Paijmans
17 juni 2016, 15:09
1 min leestijd
Zo gaat iOS 10 je beschermen tegen onveilige wifi-netwerken

Apple gaat je met iOS 10 actief waarschuwen voor gevaarlijke wifi-netwerken. Dit moet er hopelijk voor zorgen dat mensen zich bewuster worden van de gevaren die open wifi-hotspots met zich meebrengen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 wifi-waarschuwing

We ontdekten deze nieuwe functie in iOS 10 toen we in een NS-trein verbinding maakten met het openbare wifi-netwerk. Onder de ’NS in de trein’-hotspot verscheen een melding met de tekst ‘Aanbeveling ten aanzien van beveiliging’. Deze kun je in de onderstaande screenshots zien.

Door hier op te tikken opent zich een nieuw venster, waar een klein blokje tekst uitlegt waarom een open netwerk onbeveiligd is. ‘Configureer je router zo dat deze de beveiligingsmethode WPA2 gebruikt voor dit netwerk’ zo raadt je iPhone aan. Onder deze wifi-waarschuwing staat een link naar de website van Apple, waar je meer informatie krijgt over onbeveiligde netwerken en welke stappen je moet ondernemen om deze af te schermen.

Apple kondigde iOS 10 afgelopen maandag aan tijdens WWDC, maar heeft veel functies niet benoemd. Testers van de eerste ontwikkelaarsbèta lopen dan ook continu tegen nieuwe functies aan, die variëren van groot tot klein. In onze iOS 10 preview lees je onze eerste bevindingen met deze grote update van Apples mobiele besturingssysteem. iOS 10 moet deze herfst voor iedereen beschikbaar komen.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen