‘Apple brengt later dit jaar goedkopere HomePod uit’

Michel van 't Klaphek
11 februari 2018, 10:23
2 min leestijd
‘Apple brengt later dit jaar goedkopere HomePod uit’

Apple brengt deze herfst mogelijk een goedkopere HomePod op de markt. De slimme speaker kost tussen de 149 en 199 dollar, in plaats van de 349 dollar die je voor de huidige versie betaalt. Ook mogen we ons opmaken voor een nieuwe iPhone SE, iPad Pro en iPhone X met Apple Pencil.

Lees verder na de advertentie.

‘Goedkopere HomePod volgt later dit jaar’

Volgens analist Jun Zhang brengt Apple later dit jaar een goedkopere HomePod uit. Daar waar de huidige slimmer speaker 349 dollar kost, leg je voor de nieuwe variant tussen de 149 en 199 dollar neer. Onduidelijk is waar dit prijsverschil op is gebaseerd.

homepod test

Afgelopen week kwam de HomePod uit in onder meer de Verenigde Staten. Apple belicht met name de uitstekende speakers, waardoor de geluidskwaliteit beter is dan die van de concurrentie. De eerste HomePod-reviews loven inderdaad de uitstekende klanken, maar men is minder enthousiast over Siri. Mogelijk krijgt de goedkopere variant mindere speakers, om zo met een scherper prijskaartje in de markt gezet te kunnen worden.

Lees ook: Zo test Apple de HomePod en andere speakers

Volgt Apple de strategie van Amazon?

Amazon pakte het bij de Echo Dot, haar eigen ‘slimme’ speaker, immers net zo aan. De Dot zijn geluidskwaliteit is minder ten opzichte van de reguliere Echo, maar hierdoor kon wel zo’n 50 dollar van de prijs worden afgesnoept. Zo blijft er geld over om meerdere kamers van een Dot te voorzien. Het blijft echter de vraag of Apple bereid is het grootste paradepaardje, namelijk de geluidskwaliteit, wil opofferen.

‘Ook nieuwe iPhone SE en iPad Pro in de maak’

Daarbij denkt Zhang dat Apple dit jaar ook komt met een nieuwe iPhone SE, evenals een iPad Pro met TrueDepth-camera. Deze camera zagen we voor het eerst bij de iPhone X. De slimme camera maakt Face ID mogelijk, oftewel gezichtsherkenning. Deze voorspelling werd onlangs ook door een andere analist gedaan. In de wandelgangen wordt genoemd dat Apple dit jaar drie nieuwe iPhone X-telefoons uitbrengt, allen met Face ID.

De analist denkt dat de grootste van het stel, de vermoedelijke iPhone X Plus met 6,5 inch-scherm, een eigen Apple Pencil krijgt. Zodoende zet Apple de telefoon lijnrecht tegenover de Note-serie van Samsung. Deze phablets staan bekend om hun iconische S-Pen-stylus.

Houd het nieuws over de goedkopere HomePod in de gaten via de iPhoned-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu