Foto’s: zo test Apple de HomePod en andere speakers

Michel van 't Klaphek
6 februari 2018, 20:22
2 min leestijd
Foto’s: zo test Apple de HomePod en andere speakers

Apple gebruikt speciale, echovrije kamers om de HomePod te testen. Tijdens een recente rondleiding hebben enkele journalisten een kijkje mogen nemen in de studio’s waarin alle speakers getest worden.

Lees verder na de advertentie.

Kijkje in de keuken: zo werkt Apples HomePod test

Eind deze week brengt Apple de HomePod uit, helaas nog niet in Nederland. Deze slimme speaker kan niet alleen muziek afspelen, maar is ook voorzien van Siri. HomePod kan je dus ook herinneren aan afspraken, contacten bellen en e-mails verzenden.

In tegenstelling tot andere slimme speakers zoals Google Home focust de HomePod zich met name op de geluidskwaliteit. Directeur Tim Cook geeft aan dat deze “superieur” is ten opzichte van de concurrentie.

In aanloop naar de introductie nodigde Apple enkele journalisten uit om een kijkje in de keuken te nemen. Aangezien de HomePod met name op geluidskwaliteit focust, liet Apple zien hoe de speakers uitgebreid zijn getest. Het geheim? Echovrije kamers.

Tijdens het testen maakt het bedrijf gebruik van speciale ruimtes, voorzien van materialen die alle echo wegnemen. Door tests als deze uit te voeren in kamers van allerlei formaten, is de geluidskwaliteit van de HomePod superieur aan andere speakers, zo stelt het bedrijf uit Cupertino.

Zo werken echovrije kamers

Een echovrije kamer bestaat eigenlijk uit twee ruimtes. Aan de binnenkant van de eerste kamer zit veel dempend materiaal. Hierdoor komen vibraties van buitenaf niet binnen en wordt het geluid van een speaker perfect weerkaatst in alle richtingen.

Onderstaande foto toont een tweede testkamer, waar niet de speaker, maar de microfoon wordt getest. Deze focust juist op de nagalm van een menselijke stem. Je moet Siri immers kunnen bedienen vanuit elke kamer in je huis: de akoestiek moet er niet toe doen.

Homepod test

De tests lijken gewerkt te hebben: reviewers die de HomePod al getest hebben, zijn vrijwel allemaal onder de indruk van de geluidskwaliteit. De speaker is dit voorjaar verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Bron: Loop Inside
Bron afbeelding: Loop Inside
Categorie: Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen