HomePod review round-up: geweldig geluid, matige Siri

Lars Paijmans
7 februari 2018, 15:41
2 min leestijd
HomePod review round-up: geweldig geluid, matige Siri

De HomePod verschijnt aanstaande vrijdag in de eerste groep landen, dus zijn de eerste reviews verschenen. In deze HomePod review round-up zetten we de verschillende meningen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Check de HomePod review round-up

De afgelopen weken heeft Apple langzaam maar zeker meer informatie over zijn slimme speaker gegeven. We kregen een kijkje in het laboratorium waar het geluid getest werd en op de website van het bedrijf leerden we welke streamingtechnieken er wel en niet mee samenwerken. Toch krijgen we dankzij de eerste reviews pas echt een indruk van de plus- en minpunten van het apparaat.

The Verge: superieur geluid, gevangen in het ecosysteem

Volgens The Verge is Apple heel dichtbij gekomen met het maken van de beste slimme speaker van het moment. Het geluid blaast concurrenten van Google en Amazon omver, maar gaat vervolgens de mist in door een klassieke Apple-fout te maken: door gebruikers teveel te beperken, is de doelgroep waar de HomePod interessant voor is wel erg klein.

Zo is Apple Music de enige muziekdienst die er echt goed op werkt, heb je verplicht een iOS-apparaat nodig om de HomePod überhaupt te gebruiken en zijn de opties van Siri nog te beperkt. En dat is zonde, want de HomePod is een indrukwekkende nieuwe soort audio-apparatuur die beter is dan speakers in dezelfde prijsklasse.

The Wall Street Journal: geweldig geluid, maar niet slim genoeg

Ook The Wall Street Journal is erg onder de indruk van de geluidskwaliteit, maar vindt dat Siri nog steeds te ongemakkelijks is in dagelijks gebruikt. Zo kun je er geen telefoongesprek mee voeren zonder je iPhone te gebruiken, weet het apparaat niet wanneer je volgende kalenderafspraak is en zijn er nog nauwelijks apps van derden beschikbaar. Dat maakt het vooral een goede speaker en niet perse de slimste.

TechCrunch: Siri te beperkt voor nauwkeurige geluidservaring

Ook TechCrunch kwam na een week testen tot deze conclusie. Hoewel de website het knap vindt dat de speaker je ook vanuit de andere kant van de kamer hoort, en je het apparaat razendsnel ingesteld hebt, zit vooral Siri het succes in de weg. Los daarvan is de HomePod met afstand de best klinkende slimme speaker van het moment.

CNET: wisselde kwaliteit voor een hoge prijs

CNET ontdekte dat het inscannen van de kamer nog niet vlekkeloos werkt. Zo kan het geluid flink verschillen als je er vanuit een andere hoek naar luistert. Volgens Apple moet de HomePod zichzelf aanpassen als je hem verplaatst, maar dat geldt blijkbaar niet in alle situaties.

Het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen