‘Apples tv-dienst verschijnt in maart 2019 met focus op exclusieve shows’

Lars Paijmans
26 maart 2018, 13:16
2 min leestijd

Terwijl Apple al meer dan één miljard dollar geïnvesteerd heeft in zijn Netflix-concurrent, lijkt een releasedatum van Apples tv-dienst (Apple Shows) eindelijk in zicht te komen.

Lees verder na de advertentie.

Apple tv-dienst releasedatum in zicht

The New York Times schrijft vandaag dat Apple van plan is om zijn tv-dienst op zijn vroegst in maart 2019 te lanceren. Hierbij houdt het bedrijf nu nog rekening met mogelijke vertraging tot de zomer van volgend jaar. Het artikel baseert zich op verschillende entertainment-topmannen, die met Apple hierover gesproken zouden hebben.

Apple tv-dienst releasedatum

Dat de releasedatum van Apples Netflix-concurrent in zicht komt ligt voor de hand. De afgelopen maanden is er bijna wekelijks nieuws over tv-shows en films die Apple voor deze nieuwe dienst zou opkopen. Inmiddels staat de teller al op meer dan 12 exclusieve shows en films, die variëren van een animatieserie tot een sciencefictionserie.

Inmiddels werken 40 man aan ‘Apple Worldwide Video’ en wordt er hard gewerkt aan een groot hoofdkantoor voor deze nieuwe bedrijfstak in Culver City California. Naast Amerika wil Apple zich in de toekomst ook op Latijns-Amerika en Europa richten, wat doet vermoeden dat Apples tv-dienst aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten verschijnt.

De 1 miljard gepasseerd

Terwijl de programmering zich vult, neemt ook het bedrag dat Apple investeert toe. Wat begon als 1 miljard dollar is inmiddels al toegenomen tot ‘veel meer’. Hierdoor zou Apple al meer geld uitgeven aan originele content dan YouTube en Facebook. Hoe de dienst precies gaat werken is nog niet duidelijk. Kiest Apple voor een soortgelijke abonnementsdienst als Apple Music, of wordt het aanbod opgenomen in de TV-app waar ook series en films bij zitten.

Meer weten over alle shows en films die naar Apples tv-dienst komen? Het onderstaande overzicht werken we continu bij met nieuwe info zodra deze beschikbaar komt.

Lees ook: Overzicht: Alle shows die naar Apples tv-dienst komen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen