Apple TV Plus-aanbod: het overzicht van exclusieve series

25 maart 2019, 20:53
3 min leestijd
Apple TV Plus-aanbod: het overzicht van exclusieve series

Apple heeft eindelijk zijn eigen tv-dienst Apple TV Plus officieel onthuld. Voor de dienst heeft het bedrijf enorm veel eigen content in productie, maar welke series kunnen we verwachten zodra de dienst beschikbaar is? In dit overzicht bundelen we alle series die naar de dienst komen.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV Plus-aanbod: alle series en films die naar de tv-dienst komen

Hoewel de dienst nu is aangekondigd, is deze pas later dit jaar beschikbaar. Tijdens de keynote heeft Apple ook korte voorproefjes gegeven van series die we in het begin van de nieuwe dienst kunnen verwachten. Deze series kun je in ieder geval verwachten in het Apple TV Plus-aanbod.

1. Amazing Stories van Steven Spielberg

Apple blaast de ‘Amazing Stories’-serie van niemand minder dan Steven Spielberg nieuw leven in. De show komt oorspronkelijk uit 1980 en heeft sciencefiction, horror en fantasie als thema’s. De video hieronder laat je de eerste aflevering van de oorspronkelijke serie zien, wat goed de sfeer aangeeft. Het gaat om een serie van korte verhalen die losstaan van elkaar, maar wel dezelfde thema’s hebben.

2. See met Game of Thrones-acteur Jason Momoa

Jason Momoa krijgt de hoofdrol in de nieuwe Apple-serie See. In deze sciencefiction dramaserie speelt hij de rol van Baba Voss, een genadeloze krijger en leider. Het script van See is geschreven door de Oscar-genomineerde Steven Knight, die onder andere voor Peaky Blinders schreef en ook als executive producer heeft opgetreden. Frances Lawrence, regisseur van meerdere The Hunger Games-films heeft als regisseur gediend.

3. The Morning Show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon

De twee steractrices Reese Witherspoon en Jennifer Aniston vullen de dienst aan met hun serie The Morning Show. De serie draait om het leven van twee sterren die iedere ochtend het nieuws presenteren. De kijker krijgt een blik achter de schermen bij het nieuwsprogramma.

Apple TV Plus aanbod

“Hoe verloopt het leven van mensen die Amerika helpen met ontwaken, en welke uitdagingen komen hierbij kijken?”, aldus het plot. Samen met de al langer betrokken Jennifer Aniston en Reese Witherspoon speelt ook Steve Carell een belangrijke rol. De acteur speelt een nieuwslezer die moeite heeft met het veranderende medialandschap.

4. Comedyserie Little Voice

De serie Little Voice speelt zich af in de jaren 20 en gaat over je muzikale stem vinden in het diverse New York van die tijd. Het verhaal is geschreven door Jessie Nelson, bekend van I Am Sam en Stepmom. J.J Abrams en Sara Bareilles zijn beide executive producers. Ook heeft zangeres Bareilles verschillende nummers voor de serie geschreven, die ze al tijdens het event even liet horen.

5. Sesamstraat leert kinderen coderen

Apple heeft ook de handen ineengeslagen met Sesame Workshop. Sesamstraat zelf wordt al uitgezonden op HBO – wat ook te bekijken is via Apples dienst – maar de serie voor Apple TV Plus heeft een heel ander doel. Hierin leert onder andere de bekende grote gele vogel Pino kinderen te coderen.

Apple TV Plus aanbod

6. Little America geeft immigranten een stem

Ook Little America is een van de titels die we als eerste op Apple TV Plus mogen verwachten. Een team van Academy Award-genomineerde schrijvers en succesvolle producers is bij elkaar gezet om voor Apple de serie Little America te maken.

De serie omvat afleveringen geïnspireerd op waargebeurde verhalen van immigranten die in Epic Magazine zijn verschenen. Kumail Nanjiani and Emily V. Gordon hebben het script geschreven. Alan Yang van Master of None is uitvoerend producent en het team wordt bijgestaan door Lee Eisenberg, die betrokken is bij kantoorcomedyserie The Office.

7. Dickinson

Actrice Hailee Steinfeld speelt de hoofdrol in een show die gebaseerd is op de negentiende eeuwse dichter Emily Dickinson. Het is een van de vele komedies die aan het aanbod wordt toegevoegd. Dickinson mag zich dan wel afspelen in vroegere tijden, de serie brengt een moderne toon aan in het verhaal. Kijkers ontdekken de wereld van Emily die als fantasierijke schrijver niet past in de tijd waarin ze leeft en het gevecht om gehoord te worden aangaat.

Lees het laatste nieuws over Apple TV Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu