De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple investeert 1 miljard dollar in eigen tv-dienst die Netflix moet verslaan’

Lars Paijmans
16 augustus 2017, 11:35
2 min leestijd
‘Apple investeert 1 miljard dollar in eigen tv-dienst die Netflix moet verslaan’

Dezelfde dag dat een tv-topman naar Apple overstapt, blijkt dat het bedrijf uit Cupertino een miljard dollar investeert in een eigen Apple Netflix-concurrent.

Lees verder na de advertentie.

Apple Netflix-concurrent krijgt investering van 1 miljard

Er mag geen twijfel meer over bestaan: Apple gaat zich mengen in de wereld van Hollywood. The Wall Street Journal schrijft vandaag dat het bedrijf een budget van een miljard dollar heeft vrijgemaakt om het komende jaar originele tv-content te produceren en binnen te halen.

Gecombineerd met het marktaandeel en de marketingtak van Apple zou dit het bedrijf in een klap een grote speler maken in de tv-industrie. Ter vergelijking: Netflix investeert jaarlijks zes miljard in originele shows, terwijl HBO er twee miljard voor vrijmaakt. Omdat Apple echter slechts begint met zijn dienst, is dit relatief gezien een enorme investering. Met de 261 miljard op de bankrekening kan dit bedrag bovendien snel worden verhoogd, als het nodig is.

Apple netflix-concurrent

De bronnen van The Wall Street Journal stellen dat Apple zo’n tien tv-shows zou willen overnemen of produceren. Dit zou een wens zijn van Apples vice president van diensten Eddy Cue. Hij zou films en series van hoge kwaliteit willen aanbieden, die te vergelijken zijn met Game of Thrones.

Ook ex-Sony topmannen Jamie Erlicht en Zack van Amburg gaan een grote rol spelen om deze grote investering in goede banen te leiden. Zij zouden inmiddels gesprekken voeren met grote namen in Hollywood over de shows die Apple zou kunnen overnemen. Nieuw lid Matt Cherniss sluit vervolgens aan om de productie op zich te nemen.

‘Een grote hit’ is genoeg

Apple zou zich voorlopig echter focussen op ‘een grote hit’. Door met een knal de tv-industrie in te komen, zou het bedrijf zichzelf meteen relevant maken, zo is het idee. Met een eigen tv-dienst vol met originele shows die nergens anders te bekijken zijn, wil Apple een grote naam toevoegen aan zijn bestaande diensten. Met de ambitie om de inkomsten van Apples diensten te verdubbelen in 2020 kunnen Apple Music, de App Store en Apple Pay immers wel een beetje hulp gebruiken.

Lees ook: Met deze industrie-experts wil Apple de tv-wereld veroveren

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu