De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Round-up: deze 6 producten kondigde Apple vandaag aan

Lars Paijmans
21 maart 2017, 21:00
3 min leestijd
Round-up: deze 6 producten kondigde Apple vandaag aan

Er vond vandaag geen Apple-event plaats, maar toch regende het vanmiddag productaankondigingen. In deze Apple maart 2017 round-up zetten we alles op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Apple maart 2017 round-up: 6 aankondigingen op rij

In tegenstelling tot vorig jaar hield Apple deze keer geen keynote om nieuwe producten te presenteren. De Apple Store ging offline en kwam een paar uur later terug, gevuld met nieuwe Apple-producten. In deze round-up zetten we de grootste maar ook de kleinere aankondigingen op rij. Zo weet je zeker dat je niets gemist hebt.

Apple maart 2017 round up

1. iPad 2017

De grootste aankondiging van vanmiddag was de iPad 2017. Dit is het nieuwe instapmodel dat per direct de iPad Air 2 vervangt. Vanaf vandaag kun je dus geen iPad Air meer via Apple kopen. De iPad 2017 is een stuk goedkoper dan de iPad Pro, maar heeft wel wat minder goede specificaties. Vanaf vrijdag is de nieuwe iPad verkrijgbaar. In het onderstaande bericht lees je alles over de nieuwste Apple-tablet.

→ Lees meer over de gloednieuwe iPad 2017 onthulling

Apple maart 2017 round up

2. Rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Na roségoud komt: RED! De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn nu ook in een stijlvol rood kleurtje verkrijgbaar. De iPhone 7 RED is de eerste keer dat Apple niet alleen een accessoire maar een volledig product uitbrengt om de strijd tegen aids te steunen. Een deel van de opbrengsten van de rode iPhone 7 gaan dan ook naar het goede doel. In het onderstaande bericht kom je meer te weten over de iPhone 7 RED.

→ Lees alles over de nieuwe rode iPhone 7 (Plus) presentatie

Apple maart 2017 round up

3. iPhone SE met meer opslag

Een jaar na de onthulling kan de iPhone SE vandaag rekenen op een bescheiden upgrade. Het design en de functies blijven hetzelfde, het enige wat verandert is de opslagcapaciteit. Deze gaat omhoog naar 32GB en 128GB aan intern geheugen. Goed nieuws, want anno 2017 kan ook een iPhone SE met 16GB natuurlijk echt niet meer. Bovendien blijft de prijs van de iPhone SE ongewijzigd. Hieronder lees je meer over de opgeknapte 4-inch-iPhone.

→ Lees meer over de nieuwe iPhone SE opslagcapaciteit

clips

4. De Apple Clips app

De verrassing van de middag was zonder twijfel Clips. Deze nieuwe gratis iPhone-app moet het leuk maken om video’s te delen met je vrienden. Waar hebben we dat eerder gehoord? De app is geen sociaal netwerk, maar een hulpmiddel om snel een leuk filmpje in elkaar te zetten dat je vervolgens op bestaande netwerken kunt delen. De indeling van de app is bewust toegankelijk gehouden, terwijl de mogelijkheden tegelijkertijd erg uitgebreid lijken.

→ Lees hier meer over Apple Clips

Apple Watch bandjes 2017

5. Apple Watch lentebandjes en nieuwe iPhone hoesjes

Ook accessoireliefhebbers werden vandaag niet vergeten door Apple. Op een compleet nieuwe Apple Watch moeten we nog even wachten, maar je kunt de bestaande modellen wel uitrusten met nieuwe bandjes. Deze zijn vanaf nu beschikbaar in tal van kleurrijke ontwerpen, speciaal voor de lente en de zomer. Hetzelfde geldt voor de iPhone-hoesjes, waarvan Apple het aanbod uitgebreid heeft met nieuwe kleuren.

iPad mini 4

6. iPad Mini 4 meer opslag

Apple lijkt nog geen afscheid te kunnen nemen van de iPad mini 4, dus krijgt de kleinste tablet vandaag de kleinste update. Er is een nieuwe 128GB-versie toegevoegd, maar dit betekent ook dat het 32GB-model verdwijnt. In de praktijk gaat de instapprijs van de 7,9-inch tablet dus omhoog en kost hij nu 489 euro. Dit maakt de kleine tablet zelfs duurder dan de 32GB iPad 2017.

Als je echter op zoek bent naar een iPad mini 4, dan is dit het beste moment om er eentje aan te schaffen. Bij de volgende iPad-update is de kans namelijk groot dat Apple de kleine iPad volledig uit het assortiment haalt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu