De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple kondigt Clips-app aan om social video’s te maken

Rutger Otto
21 maart 2017, 14:32
2 min leestijd
Apple kondigt Clips-app aan om social video’s te maken

Apple haalt voor Clips inspiratie uit functies van Snapchat, Instagram, Vine en Prisma. Ze worden gebundeld in een nieuwe app waarmee je snel social video’s in elkaar zet.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple-app: Clips

Met Clips kun je foto’s en video’s maken, maar de app is heel anders dan de standaard Camera-app. Clips is namelijk bedoeld voor beelden die speciaal gericht zijn op sociale platformen. De app moet het gebruikers vooral gemakkelijk maken om de video razendsnel te monteren. Daarvoor kun je simpelweg beelden slepen en verschillende animaties toevoegen.

Het hoofdscherm heeft (alleen) een vierkant camerabeeld in het midden met daaronder een grote rode opnameknop. Helemaal bovenin staan verschillende geanimeerde elementen die je kunt toevoegen, zoals tekst en emoji. Je kunt ze draaien, verplaatsen en in- en uitzoomen. De filters die je uit de Camera-app kent, zijn ook bruikbaar in Clips, daarnaast kun je foto’s en filmpjes van filters die lijken op filters uit de Prisma-app voorzien om de beelden fraaier te maken.

Live Titles

Clips komt met een functie genaamd Live Titles, waarmee je teksten over de beelden kunt plaatsen met je stem. Je praat en de woorden komen in beeld, met het tempo waarop je ze uitspreekt. Daarna zijn ze nog aanpasbaar. Het is nog even de vraag of Live Titles ook goed werkt in het Nederlands.

Video’s kun je verder nog extra aankleden met muziek. Standaard worden er 40 nummers meegeleverd die speciaal voor Clips zijn gecomponeerd. Deze zijn modulair zodat je ze kunt aanpassen aan de lente van je video (maximaal 60 minuten). Overigens kun je ook muziek toevoegen die je via iTunes hebt aangeschaft.

Delen op social media

De video-app herkent gezichten en laat je mensen taggen die herkend worden. Clips herkent ook namen, dus als je bijvoorbeeld ‘Lars’ noemt, wordt Lars als eerste genoemd in het deel-scherm met contacten. Je kunt de video’s niet alleen delen via iMessage, maar ook plaatsen op bijvoorbeeld Instagram, YouTube, Facebook of andere sociale netwerken. De filmpjes zijn wel altijd vierkant en dus nooit in volledig scherm te bekijken.

Apple zegt dat Clips constant geüpdatet blijft worden met nieuwe content om foto’s en video’s op te leuken. De app zal met iOS 10.3 of nieuwer werken en is in april in de App Store te vinden. Een specifieke releasedatum is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen