YouTube bedien je voortaan vanaf je toegangsscherm en Apple Watch
Lars Paymans
YouTube

YouTube

Gratis

Onze score

8,5

YouTube maakt het eindelijk gemakkelijker om de videodienst te bedienen vanaf je toegangsscherm en je Apple Watch. Zo werkt deze nieuwe YouTube bediening.

Zo werkt de nieuwe YouTube bediening

Iedereen die regelmatig een YouTube-video van zijn iPhone naar een tv streamt, weet hoe irritant het vervolgens kan zijn om het filmpje te pauzeren of het volume te wijzigen. Versie 12.03 van de YouTube-app maakt hier een einde aan. Voortaan kun je een YouTube-video gewoon bedienen vanaf je toegangsscherm. Net zoals je dit doet tijdens het luisteren naar muziek of een podcast.

YouTube bediening

Dit is handig, want voorheen moest je de iPhone eerst ontgrendelen en de YouTube-app openen om een video te pauzeren of over te slaan. De nieuwe bedieningsknoppen verschijnen automatisch als je een YouTube-video naar een Chromecast, Apple TV, of andere vorm van Smart TV stuurt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

YouTube vanaf je Apple Watch

Nu YouTube het vergrendelscherm ondersteunt, kun je de videodienst ook vanaf een Apple Watch bedienen. Dit doe je door het ‘Huidige’ scherm te openen. Zodat je een video kunt pauzeren of naar de volgende of vorige in de afspeellijst kunt springen.

De update voor de YouTube-app is nu beschikbaar via de App Store. De omschrijving van de update beschrijft de nieuwe functie niet, maar hij is er wel degelijk als je de app na het installeren opnieuw opstart.

YouTube

Google LLC

9,2 (503934 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.