Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Nieuwe muziek ontdekken met Shazam Pols

18 juni 2013, 8:26
1 min leestijd
Nieuwe muziek ontdekken met Shazam Pols

Shazam is sinds de release in 1999 al een populaire app om erachter te komen wat voor muziek er op de radio is. Vanaf nu kun je met Shazam Pols ook nieuwe muziek mee ontdekken die je op dat moment niet hoort.

Lees verder na de advertentie.

Shazam-Pols

Shazam werkt als een trein: tik op het ronde logo in het startscherm van de app, hou je telefoon bij een box en – als je muziek niet te obscuur is – weet de app binnen enkele minuten wat voor nummer je aan het luisteren bent.

Met update 6.1 van de app is nu de functie ‘Pols’ (in het Engels ‘Pulse’) toegevoegd. Daar kun je zien welke nummers op dat moment door anderen worden getagd. Door op een cover te drukken kun je meteen een uit iTunes afkomstige preview van dat nummer luisteren. Als het nummer je bevalt kun je het meteen aanschaffen in Apple’s muziekwinkel.

Shazam Pols toont vooral muziek uit hitparade

Het is met name een interessante toevoeging voor wie niet zo gericht op zoek is naar nieuwe muziek. Het is namelijk niet mogelijk om op deze manier heel specifiek muziek te vinden die aansluit bij je smaak. De kans is daarnaast groot dat er alleen maar nummers uit de hitparade voorbij zullen komen omdat Shazam in de praktijk toch het meest in winkels wordt gebruikt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu