My Idol: bizarre Chinese app is een internethit

Rutger Otto
25 april 2015, 12:24
2 min leestijd
My Idol: bizarre Chinese app is een internethit
Myidol · 3D Avatar Creator

Myidol · 3D Avatar Creator

Gratis

De Chinese app My Idol stijgt in de gratis toplijst van iOS-apps en op internet komen de raarste creaties voorbij. Wat kun je met de app en waarom is het een hype? Lees het in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

My Idol

my idol rutger

Dat My Idol ook in landen buiten China een succes is, mag een wonder genoemd worden, want er staat geen woord Engels of Nederlands in. Misschien draagt dat juist bij aan de vervreemdende aantrekkingskracht van de app.

My Idol laat je jouw gezicht (of die van iemand anders) in 3d namaken. Je maakt een selfie waarbij je moet zorgen dat er geen haar in je gezicht hangt en je ogen goed uitgelijnd zijn. Vervolgens kun je met cursors beter bepalen hoe de vorm van je gezicht is.

Zo werkt het

Hoewel de app helemaal in het Chinees is, blijkt het toch vrij simpel om door de app te navigeren dankzij icoontjes en symbolen, zoals een vinkje of een groene knop om akkoord te gaan. Nadat je gezicht is gescand, wordt hij op een 3d-lichaam geplakt. De grappige resultaten is wat de app zo’n hit maakt op het internet, maar daar houdt het niet bij op.

Onder in beeld kun je via het linker icoontje aanpassingen maken aan het poppetje. Zo zoek je de haarstijl die bij je past en stel je andere kleren in. Ben je tevreden, dan tik je rechtsboven op de Chinese karakters in de hoek en worden de veranderingen doorgevoerd.

Grappige resultaten

Verder kun je jouw poppetje verschillende dingen laten doen. Zo is het mogelijk een Japans liedje te zingen, een dansje te doen of gewichten te heffen. Ook kun je bijvoorbeeld paaldansen – iets wat heel populair is op het internet na het importeren van gezichten van staatshoofden zoals Obama en Poetin.

my idol ivo

De grappigste resultaten zijn het leukst, zeker omdat de gezichten vaak net niet kloppen of omdat het gewoon grappig is om bekende koppen te zien in een vreemde situatie of met rare kleding. Op internet komen de raarste creaties al voorbij, daarvan kun je er hieronder een paar bekijken.

De ontwikkelaar werkt ondertussen aan een Engelse versie van de app, mocht het nog niet lukken met het Chinees in My Idol, dan kun je altijd nog deze Engelse gids raadplegen.

Heb jij iets raars of grappigs gemaakt, deel ‘m dan met ons in de comments hieronder!

https://vine.co/v/ea1MbxW6q71
https://vine.co/v/eapJxYpviu0
my idol

Myidol · 3D Avatar Creator

Huanshi Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Myidol · 3D Avatar Creator
Myidol · 3D Avatar Creator
Myidol · 3D Avatar Creator
Myidol · 3D Avatar Creator
Myidol · 3D Avatar Creator
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu