De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Live.ly: 4 dingen die je moet weten over deze nieuwe livestream-app

Lars Paijmans
27 juni 2016, 13:28
2 min leestijd
Live.ly: 4 dingen die je moet weten over deze nieuwe livestream-app
live.ly

live.ly

Gratis

Reviewscore

8

De razend populaire muziek-app Musical.ly heeft met Live.ly de populairste livestream-app van het moment in handen, maar waarom staat juist deze app bovenaan in de Nederlandse App Store hitlijsten? Dit zijn 4 dingen die je moet weten over deze app.

Lees verder na de advertentie.

1. Wat is Live.ly?

Zelf een livestream maken wordt steeds populairder en Facebook en Twitter springen daar handig op in met Facebook Live en Periscope. Niet zo gek dus dat Musical.ly met Live.ly ook een slaatje uit deze hype probeert te slaan. Voor Musical.ly was dit een relatief kleine stap, omdat de app oorspronkelijk al video’s opnam van gebruikers die live hun favoriete nummers playbackten. Gaandeweg werd de app echter ook voor andere dingen gebruikt, en daar is de algemene livestream-app Live.ly voor bedoeld. De app had vanaf dag een al een groot publiek, omdat alle streams ook in de Musical.ly app bekeken kunnen worden. Musical.ly heeft inmiddels al 80 miljoen gebruikers.

2. Zo omzeil je de wachtlijst voor de app

Omdat Live.ly nog maar net nieuw is, kan hij niet zomaar door iedereen gebruikt worden. In de app kun je je inschrijven op een wachtlijst, en bestaande musical.ly leden kunnen er al eerder mee aan de slag. Als je niet kunt wachten om met de app aan de slag te gaan, kun je dus gewoon een gratis Musical.ly account aanmaken om er vervolgens direct mee in te loggen. Je moet hiervoor wel even je telefoonnummer doorgeven om een verificatiecode te ontvangen.

2. Zo begin je een Live.ly livestream

Een livestream starten is heel gemakkelijk. Tik simpelweg op ‘Start a New Broadcast’ om je stream een naam te geven en selecteer tot slot Go Live om direct te beginnen met streamen. Omdat Live.ly direct in verbinding staat met Musical.ly krijgen al je volgers een pushbericht zodra jij met je uitzending begint.

3. Wat zijn Live.ly gifts?

Om streamers aan te moedigen heeft Live.ly een leuke functie toegevoegd in de vorm van Gifts. Deze virtuele cadeautjes kunnen kijkers geven, en zijn vooralsnog helemaal gratis. Wij zouden er niet van opkijken als er in de toekomst ook betaalde Gifts worden toegevoegd in de vorm van in-app aankopen.

musically

4. Zo kijk je naar de Live.ly stream van een ander

Zelf streamen is leuk, maar het kan net zo leuk zijn om naar iemand anders zijn uitzending te kijken. Het leuke is dat je hier Live.ly niet eens voor nodig hebt. Open simpelweg Musical.ly en volg er de mensen die jij interessant vindt. De volgende keer als ze online gaan krijg je een melding op je iPhone, zodat je meteen kunt meekijken.

Download Live.ly in de App Store (gratis)

live.ly

musical.ly Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu