De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 29 – 2018

Florence Peeters
22 juli 2018, 16:00
3 min leestijd
De 4 leukste iOS-apps in de App Store van week 29 – 2018

De week zit er weer op en dat betekent dat er een vers app-overzicht op je staat te wachten! Deze nieuwe apps, games en updates mag je wat ons betreft niet missen. De leukste iOS-apps van week 29 vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De App Store draait iedere week overuren om de oneindige stroom aan nieuwe apps en updates te verwerken. Hier merk je echter weinig van, omdat slechts een klein deel de moeite van het installeren waard is. Als je iPhone, iPad of iPod touch wel wat nieuwe apps kan gebruiken, ben je hier aan het goede adres.

1. Wilson FM

Wilson FM is een nieuwe manier voor podcast-liefhebbers om nieuwe podcasts te ontdekken. Wilson FM is een wekelijks podcastmagazine via een app. Curatoren kiezen een of twee keer per week de beste podcast-afleveringen uit. Dit doen ze op basis van thema’s, zodat er iedere keer een lijst staat die op elkaar is afgestemd.

De app gebruikt dus geen algoritme om iedere gebruiker persoonlijke suggesties voor podcasts te geven, maar brengt wekelijks een online magazine uit dat ze samenstellen. Hierdoor is het niet nodig om een account aan te maken voor de app. Wilson FM is vooral bedoeld om gebruikers te laten ontdekken, zonder dat ze worden gestuurd door trending of uitgelichte afleveringen.

Wilson FM

Fictive Kin, LLC

Gratis via App Store

2. VLC

VLC heeft een grote update gehad, waardoor het nu Chromecast ondersteunt op iOS. Met VLC Chromecast iPhone ondersteuning kun je nu gemakkelijk een filmpje vanaf je iPhone of iPad naar je tv streamen. Hierdoor kun je onderweg een serie of film kijken op je iPhone of iPad, en deze bij thuiskomst direct naar je Chromecast in je tv versturen om op het grote scherm verder te kijken.

Er zijn nog andere nieuwe features toegevoegd aan de mediaspeler-app. Zo kun je voortaan 360-graden video’s bekijken door je iPhone in het rond te draaien en zijn er een aantal vervelende bugs opgelost. Deze voorkomen onder meer dat je bepaalde videobestanden niet ziet en maken de app sneller en stabieler.

Lees meer over de Chromecast-ondersteuning van VLC

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store

3. Visits

Bijhouden welke plekken je allemaal bezoekt en inzicht krijgen in waar je onbewust vaak te vinden bent, kan met de app Visits. Visits houdt automatisch bij welke plekken je hebt bezocht. Groot voordeel is daarbij dat de app jouw locatiedata niet verzamelt en Visits deelt ook geen data met adverteerders of andere derden. Gebruik je bijvoorbeeld de soortgelijke app Google Maps Timeline, dan gebeurt dat wel.

Je locaties bijhouden via je iPhone is ook mogelijk, maar Apple heeft deze lijst van veelbezochte locaties goed verstopt in het Instellingen-menu. Ook staat deze niet altijd standaard aan. Via Visits zie je de data sneller in en kun je ook meer informatie per locatie terugvinden. Je locatiegeschiedenis is te zien als een lijst per dag of gemarkeerd op een kaart. Rij terug naar die ene locatie door de navigatie-info die de app je geeft of deel de locatie met vrienden.

Visits Journal

Rohan Merchant

Gratis via App Store

4. Instagram

Instagram verbetert zijn tweestapsverificatie om hackers buiten de deur te houden. Momenteel is het al mogelijk om je account te beveiligen met een sms-code, al is ook deze code te onderscheppen en dus minder veilig.

Daarom voegt Instagram binnenkort de optie toe om tweestapsverifcatie te gebruiken via een externe app als Google Authenticator of Authy. Deze app genereert continu zescijferige codes die na een paar seconden weer vernieuwd worden. Dat maakt het voor een hacker erg lastig om in die korte tijd toegang te krijgen tot de inloggegevens van je account en de juiste authenticatiecode.

Wanneer de nieuwe beveiliging beschikbaar komt is nog niet duidelijk, al ontdekte een ontwikkelaar wel dat Instagram momenteel een versie test in de Androidversie van de app.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Wilson FM
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen