iPhone-app VLC ondersteunt eindelijk de Chromecast: zo werkt het
Lars Paymans
VLC for Mobile

VLC for Mobile

Gratis

De favoriete videospeler van menig iOS-gebruiker is er vanaf vandaag een stuk beter op geworden. Met VLC Chromecast iPhone ondersteuning kun je nu gemakkelijk een filmpje vanaf je iPhone of iPad naar je tv streamen.

VLC Chromecast iPhone ondersteuning nu beschikbaar

VLC is al jaren een bekende naam als het op videospelers aankomt. Op zowel de pc als Mac is het een van de meest gemakkelijke manieren om tal van verschillende videoformaten af te spelen. Ook op iOS is de app populair, al loopt deze versie altijd iets achter op de desktop-variant.

VLC Chromecast iPhone

Zo was het al langer mogelijk om video’s met VLC naar een Chromecast te sturen via een Mac. Vanaf versie 3.1.0 maakt deze handige feature de overstap naar de iPhone. Hierdoor kun je onderweg een serie of film kijken op je iPhone of iPad, en deze bij thuiskomst direct naar je Chromecast in je tv versturen om op het grote scherm verder te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit werkt heel gemakkelijk. Je tikt simpelweg op het Chromecast-icoon en kiest daarna het Chromecast-apparaat uit waar de video naar gestuurd moet worden. Hiermee werkt de functie van VLC hetzelfde als het streamen naar AirPlay op een Apple TV.

Naast de toevoeging van VLC Chromecast in de iOS-app introduceert de update nog wat andere functies. Zo kun je voortaan 360-graden video’s bekijken door je iPhone in het rond te draaien en zijn er een aantal vervelende bugs opgelost. Deze voorkomen onder meer dat je bepaalde videobestanden niet ziet en maken de app sneller en stabieler. De update naar VLC 3.1.0 is vanaf nu beschikbaar in de App Store.

Meer weten over de Chromecast?

Een Chromecast is een videospeler van Google die een ‘domme’ tv slim maakt. Door het apparaatje in een HDMI-poort van je tv te steken maak je de beeldbuis geschikt om bestanden te streamen vanaf een smartphone, tablet of pc. Dat maakt van de Chromecast een goedkoop alternatief voor de Apple TV van Apple, die zich met een eigen afstandsbediening en de tvOS-software meer richt op het leveren van een complete gebruikerservaring.

Lees ook: Chromecast 2 review: fijne gadget maakt je tv slimmer

VLC for Mobile

VideoLAN

5,8 (113 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.