iPhone-app VLC ondersteunt eindelijk de Chromecast: zo werkt het

Lars Paijmans
19 juli 2018, 11:06
2 min leestijd
iPhone-app VLC ondersteunt eindelijk de Chromecast: zo werkt het
VLC media player

VLC media player

Gratis

De favoriete videospeler van menig iOS-gebruiker is er vanaf vandaag een stuk beter op geworden. Met VLC Chromecast iPhone ondersteuning kun je nu gemakkelijk een filmpje vanaf je iPhone of iPad naar je tv streamen.

Lees verder na de advertentie.

VLC Chromecast iPhone ondersteuning nu beschikbaar

VLC is al jaren een bekende naam als het op videospelers aankomt. Op zowel de pc als Mac is het een van de meest gemakkelijke manieren om tal van verschillende videoformaten af te spelen. Ook op iOS is de app populair, al loopt deze versie altijd iets achter op de desktop-variant.

VLC Chromecast iPhone

Zo was het al langer mogelijk om video’s met VLC naar een Chromecast te sturen via een Mac. Vanaf versie 3.1.0 maakt deze handige feature de overstap naar de iPhone. Hierdoor kun je onderweg een serie of film kijken op je iPhone of iPad, en deze bij thuiskomst direct naar je Chromecast in je tv versturen om op het grote scherm verder te kijken.

Dit werkt heel gemakkelijk. Je tikt simpelweg op het Chromecast-icoon en kiest daarna het Chromecast-apparaat uit waar de video naar gestuurd moet worden. Hiermee werkt de functie van VLC hetzelfde als het streamen naar AirPlay op een Apple TV.

Naast de toevoeging van VLC Chromecast in de iOS-app introduceert de update nog wat andere functies. Zo kun je voortaan 360-graden video’s bekijken door je iPhone in het rond te draaien en zijn er een aantal vervelende bugs opgelost. Deze voorkomen onder meer dat je bepaalde videobestanden niet ziet en maken de app sneller en stabieler. De update naar VLC 3.1.0 is vanaf nu beschikbaar in de App Store.

Meer weten over de Chromecast?

Een Chromecast is een videospeler van Google die een ‘domme’ tv slim maakt. Door het apparaatje in een HDMI-poort van je tv te steken maak je de beeldbuis geschikt om bestanden te streamen vanaf een smartphone, tablet of pc. Dat maakt van de Chromecast een goedkoop alternatief voor de Apple TV van Apple, die zich met een eigen afstandsbediening en de tvOS-software meer richt op het leveren van een complete gebruikerservaring.

Lees ook: Chromecast 2 review: fijne gadget maakt je tv slimmer

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu