De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 4 beste apps voor een avondje bankhangen met je iPhone

Wouter Nijsen
29 september 2014, 19:14
3 min leestijd
De 4 beste apps voor een avondje bankhangen met je iPhone

Met je iPhone tv kijken is handig wanneer je geen televisie tot je beschikking hebt, in de trein zit of je verveelt. In dit artikel bekijken we de 4 beste apps waarmee je live tv kunt kijken.

Lees verder na de advertentie.


Met Horizon Go kun je waar je maar wilt op je iPhone tv kijken. Met de app heb je toegang tot ruim 100 tv-zenders die allemaal een goede beeld- en geluidskwaliteit kennen. Horizon Go is onderdeel van UPC en je moet dan ook een UPC-klant zijn als je de app wilt gebruiken. Doordat de app ook met een 3G- of 4g-verbinding te gebruiken is, is wifi niet verplicht en je kunt dus ook onderweg live televisie kijken, mits je over een flinke databundel beschikt.

Naast live-televisie heb je met Horizon Go ook toegang tot diverse films en series middels de MyPrime-dienst. Wanneer je naar het On Demand-kopje navigeert, kun je diverse films huren. Het aanbod is niet zo groot als bij bijvoorbeeld Netflix of HBO, maar toch zijn er enkele recente films te vinden.

De Horizon Go-app is gratis te downloaden en vereist 14,1MB opslagruimte. Je moet wel in het bezit zijn van een UPC-account, die je alleen krijgt wanneer je een klant van UPC bent.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

De app van NPO geeft je net als de Horizon Go-app de mogelijkheid om live televisie te kijken. Het grote verschil is dat alleen de zenders van de publieke omroep (NPO1, NPO2 en NPO3) live te bekijken zijn. Wanneer je de app opent en linksboven op het uitklapmenu tikt, kun je kiezen uit zowel live als eerdere uitzendingen.

Naast een wifi-verbinding is de NPO-app ook te gebruiken met 3G of 4G en daarmee is hij ideaal voor onderweg. De beeldkwaliteit past zich automatisch aan de snelheid van je verbinding aan. Let er dus wel op dat wanneer je bijvoorbeeld in een rijdende trein zit, je met een mindere beeldkwaliteit te maken hebt dan wanneer je toegang hebt tot een wifi-verbinding.

De NPO-app is gratis te downloaden, vereist 15MB aan opslagruimte en is zonder in te loggen te gebruiken.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

De NOS-app is niet perse een televisie-app, maar meer een nieuws-app. Toch zijn er live uitzendingen om te bekijken. Deze vind je via het uitklapmenu linksboven en door vervolgens op ‘uitzendingen’ te tikken. Overdag vind je hier onder andere NPO Nieuws en NPO Politiek live. Naast deze uitzendingen zijn vaak Champions League-wedstrijden live te bekijken. Daarnaast vinden verslagen van grote nieuwsgebeurtenissen hun weg naar de NOS-app. De streams hebben een goede beeld- en geluidskwaliteit en werken prima.

Ook de NOS-app is gratis te downloaden en vereist 13,3MB aan opslag. De app werkt uitstekend en is handig voor wie live het laatste nieuws wilt volgen.

Live TV Kijken

Maurice Derksen

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tot slot lichten we de ‘Live TV Kijken’-app uit, die is gemaakt door twee Nederlandse jongens en tegen een eenmalige betaling toegang geeft tot 100 verschillende live-zenders. Het aanbod bestaat uit zowel Nederlandse als internationale kanalen die middels de zogenoemde ‘live events’ worden aangeboden. Omdat de app niet gebruikmaakt van officiële livestreams missen er een aantal commerciële Nederlandse zenders zoals RTL4 en SBS6. De app werkt niettemin prima en is handig voor als je in het buitenland de beschikking wilt hebben over een groot aanbod aan zenders.

De ‘Live TV Kijken’-app kost eenmalig 5,99 euro en is met 1,2MB een kleine download.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu