Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

De 5 favoriete iOS-apps van 2014: Gijs

Redactie
26 december 2014, 19:11
3 min leestijd
De 5 favoriete iOS-apps van 2014: Gijs

Wat waren het afgelopen jaar de favoriete iOS-apps van de redactie? In deze serie zetten we ze op een rijtje! Gijs selecteerde de volgende vijf apps voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Gijs’ favoriete iOS-apps van 2014

Het was een behoorlijke klus om mijn favorieten te kiezen uit het grote aantal apps dat ik het afgelopen jaar heb getest. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de vijf applicaties hieronder die wat mij betreft geen enkele iPhone-gebruiker mag missen.

Mailbox

Mailbox is mijn favoriete alternatieve mail-app voor iOS, wat vooraf is te danken aan het feit dat de app berichten behandelt als todo’s. Je berichten van Gmail en iCloud stromen in één map binnen en met veegbewegingen kun je ze archiveren, verwijderen, toevoegen aan een lijst of markeren als herinnering. In het laatste geval verschijnen ze op een later tijdstip weer in je inbox, zodat je ze dan kunt bekijken en afhandelen. De mail-app biedt krachtige tools om het overzicht te bewaren en te focussen op de berichten die relevant zijn.

Crossy Road

Crossy Road is het best te omschrijven als een mix tussen het klassieke spelletje Frogger en het meer recente Temple Run. Ook in deze game moet je een eindeloos parkoers afleggen, terwijl je voorkomt dat je wordt overreden door auto’s of verdrinkt in het water. Door op het scherm te vegen loop je vooruit of naar links en rechts. De gameplay voelt bekend aan, maar dankzij de toffe stijl en de verschillende obstakels die je tegenkomt, voelt het spel toch fris aan.

Crossy Road

HIPSTER WHALE

Gratis via App Store

Botanicula

Een van de fraaiste iOS-games die in 2014 is verschenen, is ongetwijfeld Botanicula. In deze point-and-click ontdekkingsgame speel je met een vijftal tuinfiguurtjes (Mr Lantern, Mrs Mushroom, Mr Poppyhead, Mr Twig en Mr Feather) die op pad gaan om hun leefgebied te verdedigen. De game valt op door de aparte visuele stijl die het best tot zijn recht komt op het grote scherm van een tablet. Je kunt alles met je vingers aantikken en ziet dan alle fraaie effecten en pracht en praal. Achter elk blad zit wel een grapje verstopt.

Botanicula

Amanita Design s.r.o.

€ 4,99 via App Store

Baconreader

Baconreader is dé app voor fervente Reddit-lezers, mede dankzij de snelle en overzichtelijke interface. Het startscherm toont de voorpagina van Reddit, waarbij je zelf kunt aangeven welke berichten je wilt zien: populair, nieuw, controversieel of in populariteit stijgend. Je kunt daarnaast snel schakelen tussen de voorpagina en subreddits als Books, Food, Jokes en Pics. Als je vervolgens op een bericht tikt, kun je de bijbehorende tekst en afbeelding bekijken, alsmede de populairste comments. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf in te loggen en een reactie achter te laten.

BaconReader for Reddit

OneLouder

Gratis via App Store

Swiftkey

Sinds iOS 8 heb je de mogelijkheid om alternatieve toetsenborden in te stellen op je iPhone en iPad. Van alle alternatieven die momenteel beschikbaar zijn, is Swiftkey wat mij betreft de beste. Het keyboard heeft krachtige woordvoorspelling, leert van je gebruik en biedt de mogelijkheid om te tikken of swipen om woorden te vormen. Je kunt gemakkelijk tussen het Nederlands en Engels schakelen en de app is behoorlijk aanpasbaar.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard

SwiftKey

Gratis via App Store

Wat waren jouw favoriete apps van afgelopen jaar? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu