De 6 beste apps speciaal voor de lhbtq+-gemeenschap

Erwin Vogelaar
19 februari 2019, 20:22
3 min leestijd
De 6 beste apps speciaal voor de lhbtq+-gemeenschap

Mensen uit de lhbtq+-gemeenschap voelen zich niet altijd welkom of veilig op reguliere locaties, maar ook binnen apps. Dit zijn de beste lhbt-apps voor dates, reizen en meer.

Lees verder na de advertentie.

De 6 beste lhbt-apps

Populaire dating-apps geven je tegenwoordig steeds vaker de mogelijkheid om aan te geven wat je gender is en waar je op valt. Toch kan het zijn dat transgender, homo- of biseksuele mensen zich niet helemaal begrepen voelen in zo’n app. Daarom worden er ook speciale apps voor hen gemaakt. Niet alleen om te daten, maar bijvoorbeeld ook om veilig te reizen of om foto’s te delen.

1. Grindr

Grindr is de meest gebruikte dating-app voor homo- en biseksuele mannen. De focus van de app ligt voornamelijk op hook-ups. Hoewel er wel andere apps in de App Store staan voor deze doelgroep, heb je gewoonweg de meeste keus op Grindr.

Helaas staat de app ook bekend om een hoop narigheid, onder andere in de vorm van racisme en transfobie. Sinds een paar jaar komt daar echter verandering in. Zo kunnen gebruikers nu hun gender-identiteit aangeven, waaronder transgender man, non-binary en queer. Ook zijn gewenste pronouns in te vullen. Tevens worden gebruikers van de app verwijderd die anderen pesten en wordt nare taal uit profielen gewist.

Grindr - Gay Dating & Chat

Grindr LLC

Gratis via App Store
beste lhbt-apps

2. Her

Her is de dating-app voor lesbische en biseksuele vrouwen die contact zoeken met andere dames. Naast een dating-app, probeert Her ook echt een gemeenschap voor queer vrouwen te zijn. Zo wordt er belangrijk lhbtq+-nieuws gedeeld en worden er events op een rijtje gezet. Ook zijn er groepchats met kleine gemeenschappen binnen de app.

HER: Lesbian LGBTQ Dating

Bloomer Inc

Gratis via App Store

3. misterb&b

Ga je graag op reis, maar zoek je zekerheid dat je niet op een homofobe plek terecht komt? Check dan de app misterb&b. Via deze app reis je in meer dan 130 landen naar plekken waar mensen uit de lhbtq+-gemeenschap je verwelkomen. Zie het als Airbnb, maar dan gay. Je kunt in de app filteren op je wensen, of je bijvoorbeeld een privékamer wil en wifi belangrijk vindt. Of stel je eigen huis open voor mensen die naar Nederland reizen en daar een veilig verblijf zoeken. Daar verdien je nog geld mee ook.

misterb&b - Gay Travel

Sfo84, Inc.

Gratis via App Store

4. Moovz

Veel lhbtq+-apps zeggen zowel voor hook-ups, dates als sociale contacten te zijn, maar iedereen weet waar de apps echt voor worden gebruikt. Daarom is Moovz een leuk alternatief. Moovz is een sociaal netwerk voor de lhbtq+-gemeenschap.

Op je feed deel je dingen uit je leven, bijvoorbeeld foto’s van jou en je partner. Berichten waarmee je op andere platformen kans maakt op nare reacties, deel je bij Moovz met mensen zoals jij. Je veiligheid wordt onder andere gewaarborgd, omdat mensen meekijken of berichten en reacties niet giftig zijn.

Moovz: The LGBT social network

Interacting Technology LTD

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Eva

Voor transgender mensen kan het belangrijk zijn om hun stem te laten matchen met hun genderidentiteit. Deels gebeurt dat automatisch door hormonen, maar het kan ook worden getraind. Zo kunnen transgender vrouwen leren meer vrouwelijk te klinken en transgender mannen om meer mannelijk te klinken.

Eva is een app met stemtrainingen speciaal voor transgender personen. Er zijn twee versies: eentje voor de transitie van man naar vrouw, en eentje voor de transitie voor vrouw naar man. Let wel op dat de lessen vrij prijzig zijn. Hoewel je de app gratis kunt downloaden, kost een les in de app 5,49 euro. Tevens zijn de lessen enkel in het Engels beschikbaar.

EvaF

VoxPop, LLC

Gratis via App Store

EvaM

VoxPop, LLC

Gratis via App Store
beste lhbt-apps

6. OUTtv Pro

Hoewel er veel te wensen overblijft voor deze app, is het wel een must have om naar de zender OUTtv te kijken. Voor 7,99 euro per maand heb je een abonnement op OUTtv en kijk je naar lhbtq+-series, – films en -documentaires. Denk onder andere aan nieuwe afleveringen van RuPaul’s Drag Race, maar ook films uit Europese lhbtq+-filmfestivals. Tevens biedt de app een overzicht met Nederlands lhbtq+-nieuws.

OUTtv Pro

OUTTV Media B.V.

Gratis via App Store

Tips voor in dating-apps

Welke dating-app je ook gebruikt, je loopt altijd tegen dezelfde problemen aan. iPhoned helpt je op weg. Zoals hoe je de beste foto’s kiest voor je datingprofiel en we geven tips voor hoe je een gesprek opent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu