Praktische apps voor koppels: van geldzaken regelen tot aan dates plannen
Michel van 't Klaphek

Er staan duizenden apps voor koppels in de App Store, maar de meesten zijn niet meer dan een leuke gimmick. Dit zijn de 6 beste praktische apps voor mensen in een relatie.

Praktische relatie-apps voor koppels

Tegenwoordig gaan technologie en romantiek hand in hand. Van een ander leren kennen op Tinder tot aan elkaar berichtjes sturen op WhatsApp: onze smartphone speelt hierbij een cruciale rol. Er zijn echter ook een hoop minder voor de hand liggende apps beschikbaar, die ook nuttig zijn voor je relatie.

1. Any.do: Verdeel de klusjes

Met Any.do kun je takenlijstjes aanmaken, en deze vervolgens delen met je geliefde. Hij of zij kan deze bestanden aanpassen, waarna het automatisch gesynchroniseerd wordt op je computer, iPhone en iPad.

Een handige functie is dat je taken kunt toewijzen aan een persoon. Zo kun je bijvoorbeeld onderling de boodschappen of huishoudelijke taken verdelen. Bovendien kun je hierbij een ultimatum instellen waarop het klusje af moet zijn. Any.do richt zich niet specifiek op koppeltjes, maar omschrijft zichzelf als een algehele productiviteitsplanner.

Any.do: takenlijst & agenda

Any.DO

9 (6 reviews)
Gratis via App Store

2. Between: Alleen voor jullie twee

Between is al jaren één van de populairste relatie-apps. Het is in feite een aanvulling op een hoop andere programma’s, maar dan alleen voor jullie tweetjes. Zo heb je dankzij de ingebouwde tijdlijn een soort privé-Facebook waar je foto’s kunt opslaan, kun je elkaar berichten sturen en samen to-do-lijstjes maken.

Bovendien kun je je agenda aan de app koppelen, zodat je precies weet wanneer je weer samen op date kunt. Je krijgt overigens automatisch een notificatie als het laatste avondje uit inmiddels al weer een tijdje geleden is. Between is gratis te gebruiken en tegen betaling verwijder je de advertenties.

Between, The App Couples Love

VCNC

10 (16 reviews)
Gratis via App Store

3. Google Keep: Date-ideeën opslaan

Google Keep is een app waarin je notities, interessante feitjes, filmtips, boodschappen en alles wat je maar wil bij kunt houden. Uiteraard kun je deze aantekeningen voor jezelf bewaren, maar je kunt ze ook delen met je wederhelft.

Op die manier kun je bijvoorbeeld een gezamenlijk boodschappenlijstje aanmaken en bijhouden. Het handige hiervan is dat de app continu synchroniseert op de achtergrond. Je voorkomt zo dat je beiden met een pak melk thuiskomt. Ook kun je de app natuurlijk voor meer romantische zaken gebruiken, zoals het noteren van leuke date-ideeën.

Zo deel je een notitie of lijstje in Google Keep:

  1. Open de app en noteer bijvoorbeeld welke boodschappen je moet halen;
  2. Tik op de drie stipjes rechtsonder en tik op ‘Bijdragers’;
  3. Vul het e-mailadres van je partner in;
  4. Nu kunnen jullie beiden boodschappen toevoegen en afstrepen, notities toevoegen en meer.

Google Keep - Notities/lijsten

Google LLC

2 (1 reviews)
Gratis via App Store

4. Happy Couple: Om elkaar beter te leren kennen

Happy Couple zorgt ervoor dat jij en je partner elkaar beter leren kennen. Iedere dag vullen jij en je geliefde 5 korte vragen in, waarna je moet raden wat de ander heeft ingevuld. Bij een goed antwoord verdien je bonuspunten.

Na afloop is het de bedoeling dat je de antwoorden samen bespreekt. De vragen gaan van lichtzinnig, flirterig en ridicuul naar serieus. Hierdoor kun je er de ene keer samen om lachen, terwijl je de andere keer in een serieuze discussie belandt. Zo leer je elkaar pas echt kennen. Kindu is een andere populaire app om elkaar beter te leren kennen.

Happy Couple

Happy Couple

6 (2 reviews)
Gratis via App Store

5. Zeta: Geldzaken regelen

Als je gaat samenwonen, is het handig om afspraken te maken over wie wat betaalt. Zeta maakt deze financiële afspraken een stuk duidelijker. In de app kun je bijhouden hoeveel je samen uitgeeft, waar het geld naartoe gaat en sparen voor leuke dingen, zoals een dagje weg, nieuwe auto of vakantie.

Extra fijn aan Zeta is dat je zelf kunt instellen hoeveel informatie je met je partner deelt. Natuurlijk vertrouw je elkaar, maar het blijft fijn om sommige dingen privé te houden. Ook kun je de app gebruiken voor betalingsherinneringen en wanneer een bepaald spaarpotje bijna op is, zodat je niet in de problemen raakt.

Zeta: Couples Finance

Zeta Help Inc.

Gratis via App Store

6. Agenda delen: tijd maken voor elkaar

Iedereen komt tijd tekort en daardoor is het soms moeilijk om leuke dingen te blijven ondernemen met je partner. Een handige manier om hier verandering in aan te brengen, is door inzicht te krijgen in elkaars schema, en zo een datum te prikken. Dit doe je door je iPhone-agenda met elkaar te delen. Volg hiervoor de stappen uit onze video:

Lees je het liever na? Check dan ons artikel over je iPhone-agenda delen. Gebruik je een andere agenda, zoals die van Google? Ook dan kun je elkaars kalender inzien.

1. Open Google Agenda op je computer;
2. Klik aan de linkerkant van het scherm op ‘Mijn agenda’s’;
3. Selecteer ‘Meer’ en kies ‘Instellingen en delen’;
4. Vul bij ‘Delen met bepaalde mensen’ de e-mail van je partner in en klik op ‘Verzenden’;
5. Nu kan je geliefde jouw agenda inzien. Hij of zij moet bovenstaande stappen herhalen (met jouw e-mailadres) om jouw agenda in te zien.

Maandthema van februari: relaties

De hele maand februari zoomden we op iPhoned in op relaties. Van de toekomst van dating-apps, de invloed van smartphones op onze relaties tot aan samen een cloud-abonnement delen: het kwam allemaal voorbij. Lees eerdere artikelen uit dit maandthema:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.