Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Dit zijn de 10 beste iOS-games van juli – 2016

29 juli 2016, 20:30
5 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van juli – 2016

Naast Pokémon GO zijn er uiteraard nog meer games verschenen afgelopen maand. Wij zetten de beste op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games juli

Juli was een mooie maand voor iOS-games. Niet alleen door de release van Pokémon GO, maar ook door de andere topgames die er verschenen zijn. Van klassieker Day of the Tentacle tot de sublieme roguelike Crypt of the Necrodancer. Voor ieder wat wils deze maand.

1. Pokémon GO

Pokémon GO is verre van perfect. Hoewel de meeste serverproblemen inmiddels wel verholpen zijn, mist er nog veel in de app. Toch negeren de spelers alle problemen en missende onderdelen, want Pokémon GO is belachelijk leuk om te spelen. We hebben inmiddels al vele kilometers gelopen, talloze Pokémon gevangen en we stoppen er voorlopig nog niet mee.

beste ios-games juli

Er is geen andere game die zoveel mensen op de been heeft gekregen. Pokémon GO brengt spelers bij elkaar voor Lures of Gyms. De game brengt iedereen in beweging en laat een nieuwe kant van de wereld zien. De combinatie van een ongekend populair merk en wandelen in de echte wereld is een ongeëvenaarde hit. Daarom staat Pokémon GO uiteraard op de eerste plek in deze lijst.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

2. Crypt of the Necrodancer

Er zijn een hoop roguelikes verkrijgbaar in de App Store, waarin je van vakje naar vakje voortbeweegt, vijanden verslaat, upgrades krijgt en je zover mogelijk probeert te komen. Crypt of the Necrodancer past ook in deze categorie, maar dan met een fantastische twist.

Crypt of the NecroDancer App Store Trailer

Op de achtergrond draait namelijk een fenomenale soundtrack en als jij op de snelheid van de beat beweegt, krijg je de meeste punten. Hierdoor moet je razendsnel keuzes maken, omdat je de multiplier niet kwijt wil raken. Elke wereld heeft zijn eigen soundtrack en stuk voor stuk is het genieten geblazen.

Crypt of the NecroDancer

BRACE YOURSELF GAMES INC.

€ 3,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Snakebird

Na een tijdje op de pc rondgekropen te hebben, is Snakebird nu ook beschikbaar voor je iPhone en het was het wachten waard. In deze game bestuur je één of meerdere slangen met een vogelkop. Deze beestjes moeten in elk level hun doel bereiken en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Snakebird is namelijk moeilijk. Nee, Snakebird is bijna onmogelijk. Blijf echter doorgaan en je komt vanzelf achter de oplossing. De vreugde is echter meestal maar van korte duur, want het volgende level is nog moeilijker.

Snakebird

Noumenon Games

Gratis via App Store

4. Day of the Tentacle

Het is weer tijd voor een gameklassieker van LucasArts. Nadat we het fantasiche Grim Fandango op onze touchscreens hebben kunnen spelen, is het nu tijd voor de 2d-adventure Day of the Tentacle uit 1993. De game volgt een groepje vrienden dat een paarse tentakel probeert te stoppen van het overnemen van de wereld. Het is een echte klassieke adverture game vol goede dialogen, humor en uiteraard ook puzzels.

Day of the Tentacle Remastered

Double Fine Productions, Inc.

€ 5,99 via App Store

5. Rooms of Doom

Van de makers van onder andere Crossy Road en Rodeo Stampede komt nu Rooms of Doom. In de game probeert een professor zijn beste minion te maken, door zijn creaties in de gevaarlijkste kamers te gooien. De game is een endless runner, maar in elke kamer waar je terecht komt wordt er wat anders van je verwacht. In de ene kamer moet je wegrennen van een zwaar gewicht, in de andere kamer spinnen ontwijken en weer in een andere kamer een soort Flappy Bird-kloon spelen. Dit houdt de game altijd verfrissend.

Rooms of Doom

Yodo1 Games

Gratis via App Store

6. Tap My Katamari

Idle games zijn games waarin je probeert zo weinig mogelijk te spelen door systemen te automatiseren. Klinkt dit je niet boeiend in de oren, ga dan maar door naar de volgende game. Trekt je dit wel, dan ben je bij Tap My Katamari aan het goede adres. Door te tappen help jij een prins een bal door allerlei werelden te rollen.

Tap My Katamari - Android/IOS - Restore the Universe!

De bal wordt steeds groter en gaat sneller rollen. Waar Tap My Katarmi zich voornamelijk mee onderscheidt van andere games in het genre is de vrolijkheid met alle kleurtjes, de muziek en personages. Het is pure plezier, mits je houdt van tappen op je smartphone.

Tap My Katamari - Endless Cosmic Clicker

BANDAI NAMCO Entertainment Europe

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

7. Triennale Game Collection

Hoewel je het niet bij alle games in deze lijst zou zeggen, kunnen games een unieke vorm van kunst zijn. De Triennale Game Collection voegt enkele speciale korte interactieve kunstprojecten van prominente gamemakers bij elkaars. De korte ervaringen kunnen niet meer van elkaar verschillen, maar elk project probeert iets over te brengen. Meer dan dan moeite waard om te downloaden en van te genieten.

Triennale Game Collection

La Triennale di Milano

Gratis via App Store

8. Super Stickman Golf 3

Ook de derde Super Stickman Golf is weer genieten geblazen, met een bizarre hoeveelheid content. Alles draait uiteraard om het golfen, dus het balletje moet in zo weinig mogelijk slagen in de hole belanden. De game heeft genoeg banen, power-ups en poppetjes om vrij te spelen, zodat je lang plezier van de game kunt hebben. Tevens is er een online en offline multiplayer modus.

Super Stickman Golf 3

Noodlecake

Gratis via App Store

9. Combo Critters

Combo Critters steelt schaamteloos verschillende elementen van de Pokémon-games, maar dan met een hele eigen stijl en genoeg eigen dingen om een download te rechtvaardigen. Hoewel de game ook draait om het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende beestjes, laat de game je die beestjes combineren. Voeg meerdere beestjes samen om nieuwe beesten te creëren waarmee je weer kunt vechten tegen sterkere vijanden. De game komt van Nederlandse gamemaker Lucky Kat Studios.

Combo Critters

Lucky Kat Studios

Gratis via App Store

10. Star Skater

Star Skater is de nieuwste game van Halfbrick Studios, de makers van onder andere Jetpack Joyride en Fruit Ninja. We verwachten niet dat Star Skater net zo’n grote hit wordt als die vorige games, maar toch is het weer een leuke toevoeging aan de App Store. Je rolt op een skateboard over de weg en probeert zoveel mogelijk punten te scoren door items te verzamelen en trucs te doen. Uiteraard worden de wegen steeds gevaarlijker en moet je de besturing goed onder controle krijgen om alle voertuigen te ontwijken.

Star Skater

Halfbrick Studios

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu