De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple maakt Animoji-reclame met Migos voor Grammy Awards

Thomas Haenen
28 januari 2018, 10:46
2 min leestijd

Vanavond vinden de Grammy’s plaats, de belangrijkste awards van de muziekwereld. Apple grijpt de gelegenheid aan om zijn Animoji in de spotlights te zetten met muziek van bekende artiesten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Animoji-reclame voor Grammy’s

Apple heeft een tweetal muzikale commercials geproduceerd voor de Grammy Awards. Beide worden vannacht uitgezonden tijdens het muziekfestijn. In de bovenstaande video zie je de alien-Animoji het nummer Redbone van Childish Gambino zingen, terwijl in de ander de hond het nummer Stir Fry van Migos voor zijn rekening neemt.

https://www.youtube.com/watch?v=hS18Zxpd6E0

De Grammy Awards vinden plaats in de nacht van zondag op maandag, en starten om half 2 ‘s nachts Nederlandse tijd. De reclame met Childish Gambino is direct na het optreden van de rapper tijdens de Grammy’s te zien, ergens in het eerste uur van de show. Migos’ reclame is later aan de beurt, na de uitreiking van de Best Rap Album-categorie. Daarvoor is Migos namelijk één van de kanshebbers.

Met de video’s speelt Apple in op één van de grootste trends van vorig jaar: Animoji Karaoke. Kort na de introductie van iPhone X doken er talloze video’s op, waarin de bewegende emoji meezingen met bekende hits. Heel makkelijk zijn die video’s niet om te maken, omdat Animoji-video’s die je in iMessage maakt maximaal tien seconden lang mogen zijn.

→ Lees ook: Zingende emoji zijn een hit: de 8 beste Animoji Karaoke filmpjes

Nieuwe Animoji in aantocht

Eerder deze week kondigde Apple nog verschillende nieuwe Animoji aan, als onderdeel van de iOS 11.3-update. Het aanbod wordt uitgebreid met een beer, skelet, draak en leeuw. De update verschijnt ergens dit voorjaar, maar als je niet kunt wachten dan is een eerste iOS 11.3-bèta nu al beschikbaar.

Helaas werken de Animoji nog steeds alleen op de iPhone X. Voor de bewegende figuurtjes is namelijk de geavanceerde frontcamera van dat toestel nodig. Zo gebruikt Apple een deel van de technologie achter Face ID ook om de bewegende emoji te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu