De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zingende emoji zijn een hit: bekijk de 8 beste Animoji Karaoke filmpjes

Rutger Otto
4 november 2017, 13:32
2 min leestijd
Zingende emoji zijn een hit: bekijk de 8 beste Animoji Karaoke filmpjes

De iPhone X is eindelijk verkrijgbaar. Het viel te verwachten dat mensen direct op Animoji zouden duiken. Op sociale media zijn is ‘Animoji Karaoke’ een hit. We zetten de beste op een rij.

Animoji Karaoke

Animoji zijn helemaal exclusief te gebruiken op de iPhone X. Dat komt omdat deze functie binnen iMessage gebruikmaakt van Face ID, de geavanceerde gezichtsscanner van het toestel. Die projecteert dertigduizend (met het blote oog onzichtbare) kleine puntjes op het gezicht om die in 3d te registreren. Met Face ID kun je de iPhone niet alleen ontgrendelen, maar ook geanimeerde emoji opnemen, omdat je spierbewegingen worden geregistreerd.

Het was dan ook een kwestie van tijd voordat er geinige creaties zouden ontstaan. Enkele dagen terug schreef FastCompany’s techredacteur Harry McCracken op Twitter dat hij hoopte dat Animoji Karaoke ‘een ding wordt’. Dat deed hij met een filmpje van een vos die Queen zingt.
https://twitter.com/harrymccracken/status/925597372326977538

Tien seconden zingen

Nu de iPhone X er daadwerkelijk is, lijkt Animoji Karaoke inderdaad een ding te worden. Op Twitter kun je zoeken naar ‘Animoji’ of ‘Animoji Karaoke’ en misschien wel honderden playbacksessies bekijken. De meeste zijn korter dan tien seconden, omdat dat het limiet is wat iMessage aanhoudt. De uitkomsten pakken vaak leuk uit, zoals de hond en de alien hieronder.

Natuurlijk heeft ondergetekende ook even geprobeerd om een liedje in te zingen. Welk nummer is nou geschikter voor een Animoji Karaoke dan Whitney Houstons ‘I Will Always Love You’?

Langere nummers en meerstemmig

Het limiet van 10 seconden kan worden omzeild door een schermopname te maken en die via de iMovie-app te monteren. Hieronder een paar hele goeie karaokesessies die iets langer duren.

En als je écht wil uitpakken, dan stop je meerdere Animoji in één filmpje.

iPhone X kopen

Ben je van plan om de duurste iPhone van Apple te kopen? In onze prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen voor een losse iPhone X. Een iPhone X met abonnement kopen kan natuurlijk ook bij verschillende providers.

Zelf ook een spectaculaire Animoji Karaoke gemaakt? Laat het ons weten in de comments!

Lees het laatste nieuws over iPhone X

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu