In 6 stappen geld terugvragen in de App Store en iTunes
Lars Paymans

Als je veel apps of muziek koopt in de App Store en iTunes, kan het zijn dat je tegen een miskoop aanloopt. In dat geval is het handig om een iTunes terugbetaling aan te vragen. We leggen uit hoe je je App Store geld terug krijgt.

Geld terug in de App Store

Hoewel betaalde apps in de App Store of liedjes uit iTunes vaak maar enkele euro’s kosten, zijn ze zonde van je geld als ze niet bevallen. Als een app niet goed werkt of niet aan je verwachtingen voldoet, kun je overwegen om je geld terug te vragen. Wanneer je een verzoek indient voor een iTunes terugbetaling, dan krijg je doorgaans je App Store geld terug. Dit kan door de zes stappen hieronder te volgen, waarbij het niet nodig is om je Apple-toestel met je pc of Mac aan te sluiten.

Apple geld terugvragen

In de App Store geld terugvragen:

  1. Open iTunes;
  2. Klik linksboven op account en vervolgens op ‘Toon Mijn Account’;
  3. Voer je wachtwoord in om je aan te melden;
  4. Kies in het overzichtsmenu onder het kopje ‘Aankoopgeschiedenis’ voor ‘Alles bekijken’;
  5. Klik op het pijltje voor de betreffende app;
  6. Kies voor ‘Meld een probleem’ en klik vervolgens nogmaals op ‘Meld een probleem’;

Het probleem beschrijven

Hierna word je doorgestuurd naar een pagina op de officiële website van Apple. Het is het zaak om het type probleem uit de lijst te kiezen en deze vervolgens goed te beschrijven. Vermeld wat het probleem is en dat je graag je geld terug wilt.

Let er hierbij wel op dat je een geldige reden invoert en niet slechts een smoes verzint om je geld terug te krijgen. Zodra je het verzoek hebt ingestuurd, duurt het meestal een dag of twee voordat Apple hierop reageert. We kunnen je niet garanderen dat je je geld terugkrijgt, maar het is natuurlijk wel het proberen waard.

Je kunt ook via deze pagina geld terugvragen van bijvoorbeeld betaalde apps. Dit werkt ook als je gebruikmaakt van je iPhone, iPad of iPod touch.

→ Check ook ons overzicht met populaire tips voor je iPhone of iPad!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.