6 interessante functies van Force Touch op de Apple Watch

Rutger Otto
22 juli 2015, 14:18
2 min leestijd
6 interessante functies van Force Touch op de Apple Watch

Apple introduceerde een nieuwe manier om een scherm te besturen met Force Touch op de Apple Watch. Maar wat kun je er nu in de praktijk mee? Wij zochten het uit! 

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Force Touch: enkele opties

Het Apple Watch-scherm is niet erg groot en om hem niet met menuutjes en andere zaken te vervuilen, moest Apple iets verzinnen om toch interactie mogelijk te maken. De oplossing kwam onder meer in Force Touch. Maar nergens op het apparaatje wordt aangegeven wanneer je er gebruik van kunt maken. Wij zetten een aantal belangrijke functies op een rij.

1. Uurwerk veranderen

Een toffe optie van de Apple Watch is dat je de Watchface kunt instellen naar eigen smaak. Je kiest zelf een klokje en wat er voor informatie getoond moet worden. Om dit in werking te zetten, gebruik je Force Touch. Staat je Apple Watch op de klok-stand, dan druk je hard op het scherm tot je klokken kunt kiezen.

force touch

2. Notificaties wegwerken

Als je hebt ingesteld dat je door veel apps op de hoogte gehouden wil worden, ontvang je veel notificaties op de Apple Watch. Je kunt deze bekijken door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen en ze vervolgens één voor één wegwerken. Dat kan echter ook sneller door Force Touch te gebruiken en voor ‘Wis alles’ te kiezen.

force touch 23. Berichten

Ga naar de Berichten-app op de Apple Watch en tik in het berichten-overzicht hard op het scherm. Je krijgt nu de optie om een nieuw bericht aan te maken. Gebruik Force Touch op een bepaald ontvangen bericht en je krijgt drie opties: antwoorden, details opvragen van het contact of je locatie sturen.

4. Muziek

Ook in de Muziek-app van de Apple Watch kun je enkele dingen met Force Touch doen. Zo is het mogelijk vanaf het hoofdscherm te kiezen voor welke bron van de muziek je wil kiezen (geluid via iPhone of Apple Watch + bluetooth koptelefoon). Bij ‘Huidige’ resulteert een Force Touch in vier opties: shuffle, herhaal, bron of AirPlay, waarmee je muziek naar een audio-apparaat met AirPlay-ondersteuning stuurt.

apple watch force touch 1

5. Stopwatch en Timer

Gebruik Force Touch in de Stopwatch-app en je krijgt weer vier opties. Deze bepalen het uiterlijk van de stopwatch: analoog, digitaal, grafiek en hybride. Bij de Timer-app (die andere oranje klok-app kun je de presentatie van het klokje veranderen van 12-uur in 24-uur en andersom.

6. Agenda

Tik je in de Agenda-app wat harder op het scherm, dan kun je de weergave ervan veranderen. Zo is het mogelijk om de hele dag te tonen (ook pauzes) of alleen blokken te laten zien van afspraken die je hebt staan.

Ken je nog meer handige Force Touch-toepassingen? Deel ze hieronder!

Het laatste Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu