In 4 stappen meer kleuren toevoegen aan Digital Touch

Het is mogelijk om vrienden een tekening te sturen of hun aandacht te wekken door tikjes te versturen. Standaard zijn er zeven kleuren beschikbaar, maar wist je dat er veel meer keuze is?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Digital Touch kleuren

Door op de knop aan de zijkant van de Apple Watch te drukken, open je een cirkel met je favoriete contacten. Kies je iemand met een Apple Watch, dan heb je met de middelste optie (het wijzende vingertje) toegang tot Digital Touch. Dat moet de persoonlijke manier van interactie zijn onder mensen met een Watch.


Digital Touch maakt het mogelijk om anderen je hartslag te sturen, maar ook om tekeningen te maken of taps te versturen. Rechtsboven in het scherm staat een klein puntje. Als je daarop tikt, kom je in een nieuw scherm waar je kleuren kan kiezen. Standaard zijn dat: wit, geel, blauw, groen, roze, rood en oranje.

apple watch communiceren 1Zo werkt het

Heb je liever een andere kleur, dan kun je dat als volgt instellen:

  1. Open Digital Touch en tik op het gekleurde puntje;
  2. In het scherm met de zeven gekleurde bollen hou je je vinger ingedrukt op degene die je wil veranderen;
  3. Gebruik je vinger of de Digitale Kroon om een nieuwe kleur te selecteren;
  4. Tik op ‘Done’ als je klaar bent.

Het is weer zo’n functie van de Apple Watch die je ‘even moet weten’, want het wordt nergens uitgelegd. Gebruikmaken van de Digitale Kroon om een kleur te zoeken is gemakkelijk omdat je dan overzicht en precisie hebt, wellicht zit anders je vinger in de weg.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.