De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Webversie iCloud is verbeterd: ondersteunt nu ook Android

Dilara Isik
5 februari 2020, 16:58
2 min leestijd
Webversie iCloud is verbeterd: ondersteunt nu ook Android

De gebruiksvriendelijkheid van de webversie van iCloud.com is verbeterd. Nu heb je zelfs met een Android-toestel via je browser toegang tot de bestanden die je in iCloud hebt opgeslagen.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde iCloud webversie

Rond de komst van iOS 13 en macOS Catalina kreeg de webversie van iCloud een nieuw design. Dit was een testversie, maar vanaf nu wordt de volledige webversie ondersteund. In de webversie van iCloud heb je nu direct toegang tot verschillende apps.

Als je bijvoorbeeld met je iPhone of Android-toestel in Safari of Google Chrome naar iCloud.com gaat, heb je toegang tot de mobiele webversie. Hier vind je de meestgebruikte features van iCloud: Foto’s, Notities, Herinneringen en Zoek iPhone. In de volledige desktopversie op bijvoorbeeld je MacBook of iPad kan je echter nog meer vinden. Hier heb je ook nog eens toegang tot je Mail, Contacten, Agenda, iCloud Drive, Pages, Numbers, Keynote en Zoek vrienden.

apple apps samenwerken

iCloud webversie vooral handig voor Android

Het is vooral heel handig dat iCloud nu ook toegankelijker is voor Android-gebruikers. Je kan nu namelijk ook je hele fotobibliotheek inzien én bewerken via de clouddienst van Apple. Als je als Apple-gebruiker bent overgestapt naar Android, of bijvoorbeeld tijdelijk een Android-toestel hebt, is dit een handige manier om toch bij je foto’s en notities te kunnen.

Webversie werkt niet altijd in Android

Helaas werkt (vooral op Android) nog niet alles naar behoren. Zo is het soms niet mogelijk om op een Android-toestel te typen in een nieuwe notitie, terwijl de Notitie-app vlekkeloos werkt in de iOS-webversie. Ook kan het scrollen door de lijst van notities niet altijd even goed werken.

In de Foto’s-app is het daarnaast soms niet mogelijk om een foto toe te voegen vanaf een Android-fotobibliotheek. Dat is erg jammer, want dat zou de overstap tussen Android en iOS een stuk makkelijker maken. Het is dan ook te hopen dat deze bug binnenkort wordt opgelost.

Meer handige tips

Wil je meer weten? Op iPhoned.nl lees je elke dag nieuwtjes en handige tips. Zo leggen we uit hoe je overstapt van Android naar iPhone, of hoe je bestanden overzet van een MacBook naar een Android-telefoon met Android File Transfer.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: News Landed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu