Apple vernieuwt iCloud-webversie: nieuw design, reminders-app en meer

Lars Paijmans
23 augustus 2019, 9:11
1 min leestijd
Apple vernieuwt iCloud-webversie: nieuw design, reminders-app en meer

In de aanloop naar iOS 13 en macOS Catalina vernieuwt Apple ook de iCloud-webversie. De huidige testversie heeft een fris nieuw ontwerp en wat handige extra functies gekregen.

Lees verder na de advertentie.

iCloud webversie vernieuwd met nieuw design

Hoewel het nieuwe design voorlopig nog een bèta is, is de kans groot dat we deze dit najaar tegelijk met iOS 13 en macOS Catalina kunnen gaan gebruiken. De testversie werd ontdekt door Federico Viticci op Twitter.

iCloud webversie

Wat direct opvalt is het vernieuwde ontwerp, dat een stuk frisser oogt zonder de donkerblauw achtergrond. Vanaf het startscherm heb je voortaan toegang tot verschillende apps, zoals Mail, Contacten, Agenda, Foto’s, iCloud Drive, Notities en meer.

Ook de compleet vernieuwde Herinneringen-app is straks terug te vinden in de webversie van iCloud. Handig, want op die manier heb je overal toegang tot je takenlijst, ook als je bijvoorbeeld even op de computer van je werk inlogt. De nieuwe Herinneringen-app verandert de wel erg simpele huidige versie met een volwaardige to do-lijst, die een stuk overzichtelijker werkt dan zijn voorganger.

Duidelijk nog een testversie

Opvallend: de nieuwe ‘Zoek Mijn-app’ is nog niet te zien in de bèta, terwijl deze app de Zoek Mijn iPhone-app vanaf iOS 13 vervangt. Met deze vernieuwde app kun je precies zien waar alle Apple-apparaten zich bevinden die aan jouw iCloud-account zijn gekoppeld.

Als je niet wil wachten op de definitieve release, kun je de nieuwe iCloud-webversie al proberen via beta.icloud.com. Zodra je ingelogd bent, kun je zien wat dit najaar standaard voor iedereen beschikbaar komt. Naar verwachting krijgen we op 10 september de iOS 13 en macOS Catalina releasedatum te horen. Het wachten duurt dus niet meer zo heel lang.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest

Lees het laatste nieuws over iCloud

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu