Eigenaren melden sissend iPhone 7 geluid bij zwaar gebruik

Rutger Otto
18 september 2016, 9:50
2 min leestijd
Eigenaren melden sissend iPhone 7 geluid bij zwaar gebruik

Enkele mensen die al een iPhone 7 in hun bezit hebben, zeggen dat hun telefoon een sissend geluid maakt als de A10-processors zware taken moeten verwerken.

Lees verder na de advertentie.

Vreemd iPhone 7 geluid

Na de lancering van een nieuwe iPhone willen er wel eens vreemde klachten opduiken. Dit keer zeggen sommige eigenaren last te hebben van een sissende iPhone 7. Dat gebeurt als de nieuwe (krachtige) A10-processor onder druk komt te staan van zware apps, die juist als een zonnetje moeten draaien op de nieuwe telefoon.

Podcaster Stephen Hackett was de eerste die over het geluid begon, daarna bleek dat meerdere mensen er last van hebben. In de video van Hackett is een opname te horen van het geluid – en daar hoor je de iPhone inderdaad een wat ruisend geluid horen. Hackett zegt op Twitter dat hij zijn iPhone mocht ruilen nadat hij contact had met AppleCare. Heb je ook last van een raar geluid in je nieuwe iPhone 7, dan doe je er goed aan om het bij Apple te melden.

Onduidelijke oorsprong

Apple zelf heeft verder niets over de zaak gezegd. Het is ook niet duidelijk hoeveel mensen er mogelijk last van een sissende iPhone hebben. Ook onbekend is welke onderdelen in de telefoon de last precies veroorzaken. Het is namelijk niet zo dat er, net als in bijvoorbeeld de MacBook Air, een ventilator in de telefoon zit die flink herrie kan maken. Alleen het geluidssysteem in de iPhone zou geluid moeten kunnen produceren. Mogelijk worden de speakers gestoord door een bepaald component in het toestel.

iPhone 7 kopen

De iPhone 7 is sinds vorige week vrijdag te koop. Het toestel volgt de iPhone 6S op en is beschikbaar in de nieuwe kleuren matzwart en gitzwart met 32GB, 128GB en 256GB aan opslag. Naast een A10 Fusion-processor heeft de iPhone 7 een verbeterde 12 megapixel-camera. De Plus-versie heeft zelfs twee camera’s, waarvan één bedoeld is voor een 2x optische zoom. De toestellen zijn beiden waterbestendig en missen een koptelefooningang. Om dat op te lossen krijgen klanten een verloopje en EarPods die via de Lightning-poort aangesloten kunnen worden. Een andere oplossing is het aanschaffen van een bluetooth-koptelefoon.

Kans maken op een iPhone 7? Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief!

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen