De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple cijfert calculator widget weg uit rekenmachine-apps

Rutger Otto
30 oktober 2014, 8:58
2 min leestijd
Apple cijfert calculator widget weg uit rekenmachine-apps

De populaire rekenmachine-app PCalc moet zijn widget-functie aanpassen. Volgens Apple mag geen enkele widget in iOS berekeningen uitvoeren.

Lees verder na de advertentie.

Met PCalc kunnen gebruikers vanuit het Berichtencentrum even een rekensommetje oplossen, dankzij de widgetfunctie. Hoewel Apple de app eerder nog heeft toegestaan in de App Store, wil het bedrijf nu van PCalc af. Nog vreemder is het dat Apple PCalc zelf op verschillende plekken in de App Store aanprijst.

PCalc widget mag niet

De ontwikkelaar van PCalc James Thomson maakte de beslissing van Apple op Twitter bekend: “Apple heeft me gezegd dat widgets in het Berichtencentrum op iOS geen berekeningen mogen uitvoeren en dat de huidige PCalc verwijderd moet worden.”

pcalc

Beetje flauw van Apple? PCalc was één van de eerste apps die werden geüpdatet voor iOS 8 én eentje die slim gebruikmaakt van widgets. Niet langer hoef je een calculator-app te openen om een som uit te rekenen. Je schuift het Berichtencentrum simpelweg omlaag en je voert de som in. “Het zou wel mogen als je alleen een formule invoert in de widget”, schrijft Thomson. “Maar uitrekenen mag niet.”

Launcher

Overigens is PCalc niet de eerste app die hun widget-beleid door Apple moet aanpassen. Eerder werd bijvoorbeeld Launcher al uit de App Store gehaald. Daarmee konden gebruikers snelkoppelingen maken naar apps of websites in het Berichtencentrum plaatsen. Zo was zelfs in te stellen dat je direct een telefoontje naar een bepaald persoon kon plegen.

‘Geen mini-versie van de app’

In de reglementen van Apple voor Apps staat dat widgets in het Berichtencentrum een ‘simpele, strakke user interface’ moeten hebben en specificeert dat de widget ‘geen mini-versie’ van de app mag zijn. Dat is waarschijnlijk het geval bij PCalc. Het lijkt het maken van berekeningen niet direct af te keuren.

PCalc is momenteel te downloaden voor 8,99 euro mét widgetfunctie. Daarvoor is iOS 7 en 9,5MB aan vrije opslagruimte voor benodigd.

PCalc

TLA Systems Ltd.

€ 9,99 via App Store

PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
PCalc
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu