‘Apple brengt dit jaar vernieuwde 16 inch-MacBook Pro en 6K-display uit’

Lars Paijmans
18 februari 2019, 10:13
2 min leestijd
‘Apple brengt dit jaar vernieuwde 16 inch-MacBook Pro en 6K-display uit’

De MacBook Pro krijgt dit jaar een grote opknapbeurt. Apple zou aan een compleet vernieuwd 16 inch-model werken, en een 32 inch-monitor met een 6K-resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan nieuw MacBook Pro 2019-design

Het is de eerste keer dat we iets over deze nieuwe MacBook Pro horen. De informatie is afkomstig van Ming-Chi Kuo, één van de bekendste Apple-analisten die ook nieuwe informatie over de iPhone 2019 deelde.

Apple zou de MacBook Pro dit jaar in een nieuw jasje steken, waarbij een model met een gigantisch scherm tussen de 16 en 16,5 inch de belangrijkste wordt. Dit zou het grootste scherm worden sinds Apple stopte met het aanbieden van de 17 inch-MacBook in 2012.

MacBook Pro 2019 design

Naast het grotere ontwerp zou er ook een 13 inch-model verschijnen met ondersteuning voor 32GB RAM, een optie die tot nu toe alleen voor de duurdere 15 inch-Pro is weggelegd. Opvallend is de bewering van Kuo dat deze 2019 MacBook Pro’s een ‘compleet nieuw design’ zouden krijgen. Apple stak de Pro eind 2016 al in een nieuw jasje, dus zou het wat vroeg zijn om dit na drie jaar weer te doen.

Nu al een nieuw ontwerp?

Misschien heeft het iets te maken met de klachten over het onbetrouwbare toetsenbord, wat grotere aanpassingen nodig heeft om goed te laten werken. Een andere mogelijkheid is dat dit jaar wordt dat de Mac wordt voorzien van Face ID en smallere schermranden.

In dat geval is er ook een nieuw design nodig. Bovendien zouden de smallere schermranden voor de hand liggen als Apple met een 16 inch-model komt. Hierdoor zou het formaat van de MacBook zelf namelijk niet groter hoeven te worden dan de 15 inch-Pro die nu al in de winkels ligt.

Naast de MacBook Pro zou Apple ook weer een eigen display op de markt brengen. Dit 32 inch-scherm zou de torenhoge resolutie van 6K krijgen met een backlight van mini-led-lampjes. Het zou het eerste display worden dat Apple uitbrengt sinds het stoppen van de verkoop van het Thunderbolt Display in 2016.

Lees ook: Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu