‘iPhone 2019 krijgt ‘Frosted Glass’ en kan andere apparaten draadloos opladen’

Lars Paijmans
18 februari 2019, 9:00
1 min leestijd
‘iPhone 2019 krijgt ‘Frosted Glass’ en kan andere apparaten draadloos opladen’

Analist Ming-Chi Kuo doet een boekje open over de iPhone 2019. Daarbij zoomt hij in op een aantal vernieuwingen waar we nog niet eerder over gehoord hebben.

‘Apple geeft iPhone 2019 Frosted Glass’

In een uitgebreid bericht aan investeerders presenteert Kuo zijn verwachtingen voor de iPhone 2019. Allereerst stelt hij dat het design verandert dankzij zogenaamd ‘Frosted Glass’. Deze aangepaste glassoort voor de achterkant zorgt voor een ander uiterlijk.

iPhone 2019 frosted glass

Ook zou je de iPhones kunnen gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden. Door bijvoorbeeld een AirPods-doosje op de achterkant te leggen, kun je de draadloze oordopjes daardoor overal opladen zonder kabeltje.

Kuo stelt dat de drie iPhones een nieuwe antenneband krijgen om navigatie binnenshuis te verbeteren. Ook wordt de Face ID-camera verbeterd, de accucapaciteit vergroot en zou de nieuwe iPhone 11 meer werkgeheugen (4GB) krijgen.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

Ook veel overeenkomsten

De drie iPhones die in september verschijnen hebben veel overeenkomsten met de modellen van vorig jaar. Wederom komen er drie nieuwe toestellen op de markt, die de regelrechte opvolgers zijn van de iPhone XS, XS Max en iPhone XR.

Het schermformaat blijft hetzelfde. Ook zal de notch in het scherm net zo groot blijven en krijgen de toestellen in tegenstelling tot andere geruchten geen usb-c-aansluiting, maar een Lightning-poort. Wel denkt Kuo dat in ieder geval een van de drie iPhones een driedubbele cameralens krijgt.

Ming-Chi Kuo is één van de bekendste namen als het om Apple-geruchten gaat. De analist heeft een netwerk aan betrouwbare bronnen, die hem ieder jaar van informatie voorzien over onaangekondigde Apple-producten. Ieder jaar blijkt bijna al zijn informatie te kloppen. We zullen tot september moeten wachten om te zien of dat in 2019 weer het geval is.

Lees alles over de iPhone 2019

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's