Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple komt snel met aankondiging’ (en wij denken te weten wat)

Piet-Jan Lentjes
17 januari 2023, 9:31
2 min leestijd
‘Apple komt snel met aankondiging’ (en wij denken te weten wat)

Volgens de geruchten komt Apple binnenkort met een aankondiging en komen er nieuwe producten aan. Wat worden de eerste nieuwe Apple-producten van 2023?

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple-producten 2023 komen eraan

Verschillende Apple-kenners zeggen dat Apple heel snel met nieuwe producten gaat komen. Sterker nog, volgens Jon Prosser gaat het 17 januari 2023 al gebeuren. Er zijn verschillende producten die Apple kan aankondigen, maar veel Apple-kenners zijn het met elkaar eens: er komen nieuwe MacBook Pro’s.

Nieuwe Apple-producten 2023: MacBook Pro

MacBook Pro 2023

Alle geruchten wijzen erop dat Apple met nieuwe MacBook Pro’s gaat komen. Verwacht echter geen spectaculaire update, want waarschijnlijk blijft er veel bij hetzelfde. De MacBook Pro 2021 is namelijk nog steeds prima en kan nog wel even mee.

De geruchten vertellen wel dat Apple de MacBook Pro’s van nieuwe chips gaat voorzien. Dit worden dan de M2 Pro- en M2 Max-chip. Het ontwerp blijft hetzelfde, maar Apple kan wel wat nieuwe kleuren aankondigen.

AirPods Max 2

De MacBook Pro’s krijgen dus een kleine update, maar Apple heeft natuurlijk nog een aantal producten die eigenlijk wel een update nodig hebben. Zo zitten we al langer met smart te wachten op de AirPods Max 2. Een van de eerste nieuwe Apple-producten in 2023 zouden dus heel goed de premium AirPods kunnen zijn.

Nieuwe Apple-producten 2023: AirPods Max 2

De AirPods Max 2 worden vooral op technisch gebied verbeterd: zo gaat de batterij langer mee en krijgt de koptelefoon (hopelijk) ondersteuning voor Lossless-audio.

Waarschijnlijk gaat Apple ook iets aan het design van de nieuwe AirPods Max sleutelen. Geruchten zeggen dat de opbergcase een verbeterd ontwerp krijgt en de koptelefoon wordt uitgebracht in meerdere kleuren. De besturing van de AirPods Max wordt daarnaast aangepast naar touch controls.

Apple Classical

Apple Classical

Ook hopen we nog dat Apple eindelijk Apple Classical gaat aankondigen. Het is alweer even geleden dat Apple de klassieke muziekstreamingdienst Primephonic heeft gekocht. Er werd toen gezegd dat Apple in 2022 met een eigen klassieke muziekdienst zou komen, maar die hebben we tot nu toe nog niet gezien.

Het is daarnaast nog niet bekend of Apple Classical een losse app wordt of dat het onderdeel van Apple Music wordt. Het zou dan een speciale zoekfunctie binnen de Music-app kunnen worden. Zo zou je met een speciale zoekfunctie verschillende uitvoeringen kunnen vinden van je favoriete compositie.

Ook gaat de Apple Classical je meer informatie geven over het stuk wat je aan het luisteren bent. Denk hierbij aan de toonhoogte of het jaar en de locatie van de uitvoering.

Apple Music proefabonnement

Geen Apple-event, wel persberichten

Verwacht echter geen Apple-event, want volgens de geruchten gaat Apple de eerste nieuwe producten van 2023 aankondigen met persberichten. Apple deed dit al vaker met onder andere de iPad 2022 en iPad Pro 2022.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu